Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Lauksaimniecības skolu audzēkņiem liela interese par kooperatīviem

Latvijas lauksaimniecības skolu audzēkņi izrādījuši lielu interesi par Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) organizētajām informācijas dienām, kuru ietvaros skolēniem tiek stāstīts par lauksaimniecības kooperācijas nozīmi lauku attīstībā. Tāpat skolu audzēkņiem ir iespēja uzzināt par Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības politikas mērķiem, budžetu un struktūru.

Kā pierāda pirmo informācijas dienu norise Priekuļu un Jāņmuižas Valsts tehnikuma Jāņmuižas skolā un Malnavas koledžā, interese topošajiem lauksaimniekiem par ES lauksaimniecības politiku un tās izmantošanu saimniecību attīstībā ir necerēti liela, informēja informācijas dienu organizatori. Tāpat interesi izraisa arī saimniecību iesaistīšanās dažādu nozaru kooperatīvos. Iemesls tam esot vienkāršs - jaunieši kooperācijas nozīmi saimniecību izaugsmē uztver krietni progresīvāk nekā citu paaudžu lauksaimnieki, pavēstīja LLKA pārstāve Sanita Putniņa.

Otrdien, 27.martā,iInformācijas diena tiek rīkota Saulaines profesionālajā vidusskolā, savukārt ilgākā laika posmā plānots tikties ar vairāk nekā 200 Latvijas lauksaimniecības profesionālo skolu audzēkņiem. 11.aprīlī informācijas diena tiks rīkota Višķu profesionālā vidusskolā, bet 18.aprīlī – Priekuļu un Jāņmuižas Valsts tehnikumā Priekuļos.

Informācijas dienu programmā ir ietvertas tēmas par ES kopējās lauksaimniecības politikas mērķiem, struktūru, budžetu un darbību, kā arī lauksaimniecības kooperatīvu lomai Latvijas lauku ekonomikas uzlabošanā.

Kā pasniedzēji informācijas dienās ir pieaicināti speciālisti no Zemkopības ministrijas, pārstāvji no lauksaimnieku nevalstiskajām organizācijām un lauksaimniecības kooperatīvu vadītāji. Īpašu interesi profesionālo skolu audzēkņiem izraisa skolu bijušo absolventu – šobrīd veiksmīgu lauksaimnieku – stāstītā pieredze, informēja S.Putniņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi