Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lai vēl veiksmīgāk!

Pagājušais 2023. gads Latvijas sportā bija veiksmīgākais, ko liela daļa līdzjutēju apzinīgajā vecumā piedzīvojuši. Tajā savus nozīmīgākos panākumus neatkarīgās valsts vēsturē guva divi, iespējams, populārākie sporta veidi.

Maija izskaņā visa Latvija sasniedza nirvānu, kad pasaules hokeja čempionāta spēlē par trešo vietu mūsu nacionālā valstsvienība pagarinājumā pārspēja ASV, bet augustā un septembrī Latvijas basketbola izlase, pat spēlējot bez trim potenciālajiem līderiem, debijas Pasaules kausā palika viena precīza metiena attālumā no pusfināla un ar ļoti skaistu sniegumu izcīnīja cienījamo piekto vietu.

Neaizmirstamajam gadam šajā Sporta Avīzes numurā oficiāli liekam punktu ar tradicionālo 50 ekspertu aptauju, kurā raudzījām noteikt, kurš tad no šiem notikumiem tautas sirdis aizskāris vairāk un atmiņā palicis dziļāk. Samērā stabilu uzvaru izcīnīja Latvijas hokeja izlase, tomēr turpmākais vietu sadalījums parāda, ka basketbols atrodas turpat cieši blakus. Otro vietu aptaujā ieņēma groza bumbas izlase, trešais bija tās spožākā zvaigzne Pasaules kausā Artūrs Žagars, apsteidzot hokeja izlases mūri Artūru Šilovu. Savukārt piektajā pozīcijā ierindojās basketbola superzvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš Pasaules kausa spēles diemžēl vēroja no laukuma malas.

Lielajā intervijā šoreiz sarunājāmies ar Artūru Žagaru, kuru pērn amerikāņu kalniņi izmētāja ne pa jokam. Uz finālturnīru kā vienīgais no Latvijas izlases aizbraucis bez jaunās sezonas līguma kabatā, Žagars ne tikai izcīnīja vietu pamatsastāvā, bet arī rādīja fantastisku sniegumu, ķirsīti uz kūkas uzliekot pašā pēdējā mačā – pret Lietuvu veiktās 17 rezultatīvās piespēles bija jauns Pasaules kausa finālturnīru rekords. Jau dažas dienas vēlāk Artūrs noslēdza ilgtermiņa līgumu ar Turcijas grandu Stambulas Fenerbahce, kas viņu tālāk uz šo sezonu izīrēja Lietuvas vienībai Viļņas Wolves, bet tur jūrmalnieks paguva aizvadīt vien dažas spēles, līdz… guva ceļgala traumu. Šeit gan nav ļaunuma bez labuma – operācijā tika konstatēts, ka galvenā ceļgala krusteniskā saite ir vesela, bet saplēsta iekšējā sānu saite, kas potenciāli nozīmē pat uz pusi īsāku atlabšanas laiku. Turklāt pēc iepriekš veiktā maratona tagad sportistam, kurš joprojām ir vien 23 gadus vecs, radusies iespēja nostiprināt savu ķermeni. "Pat nezinu, vai kādam viena gada laikā bijusi krāsaināka emocionālā gamma," savā pirmajā plašajā intervijā pēc traumas gūšanas saka Artūrs Žagars un uzsver, ka, domājot par pagājušo gadu, kopumā jūt gandarījumu. "Gan par to, ko izdevies sasniegt un izdarīt pašam, gan par to, ko paveicām kopā ar Latvijas izlasi. Laba sajūta arī par to, kā pēc Pasaules kausa katram no spēlētājiem attīstās karjera klubos. Praktiski visi ir starp vadošajiem savās komandās."

Visu sarunu ar mūsu basketbola zvaigzni lasiet žurnālā, kuru iespējams abonēt ekiosks.lv vai iegādāties labākajās preses tirdzniecības vietās!

Savukārt otrajā intervijā sarunājāmies ar daiļslidotāju Denisu Vasiļjevu, kurš šobrīd, iespējams, ir starptautiski pazīstamākais Latvijas ziemas sporta atlēts pasaulē. Viņam jau šomēnes, turklāt tepat netālu Kauņā, gaidāms sezonas svarīgākais starts – Eiropas čempionāts.

Sācies jauns gads, daudzi noteikti ir apņēmušies, ka tajā viņi kļūs par "jaunu es". Sporta Avīze nemainīsies un arī 2024. gadā turpinās stāstīt aizraujošus stāstus par sportu. Novēlējums tajā var būt tikai viens – lai nākamajās 366 dienās mūs sagaida vismaz tikpat spilgti Latvijas sportistu gūti panākumi!


Šī ir žurnāla Sporta Avīze janvāra numura redakcijas sleja! Žurnāla saturu gan drukātā, gan digitālā formātā iespējams abonēt mūsu jaunajā mājaslapā ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā