Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pirmās sacensības: No burātājas par drifteri

Ketija Birzule, Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībniece burāšanā, tagad pievērsusies driftam.

Studijas Rīgas Tehniskajā universitātē bija ļoti grūti apvienot ar burāšanu. Šis sporta veids arī ir ļoti dārgs un, lai izaugsmē sasniegtu nākamo līmeni, būtu jāiegulda ļoti daudz. Katra sportista mērķis ir tikt līdz olimpiskajām spēlēm. Es tur biju, to redzēju, bet nevaru teikt, ka jutu jēgu darboties tālāk. Nolikām šo sporta veidu malā, un tagad man sācies jauns dzīves posms. Sākt kaut ko no nulles ir ļoti aizraujoši.

Skrūvēju BMW

Tehniskie jautājumi man patikuši jau kopš bērnības. Vienmēr interesēja, kā lietas var izjaukt un salikt atpakaļ, un, iespējams, tieši tādēļ izvēlējos mācīties par aviācijas mehāniķi. Arī mans dzīvesbiedrs ir liels auto fanāts. Mums uz abiem ir diezgan daudz automašīnu, katram vismaz divi projekti. Esam sākuši paši savu kustību jeb autosporta komandu. Jūnijā bija arī manas pirmās drifta sacensības. Ar autosportu nodarbojos jau divus gadus, tā ka šis nav tikai pēdējo mēnešu vilinājums. Pandēmijas laiks mūs gan neietekmēja tik ļoti kā citus sportistus, jo savā nodabā trenēties trasē vai kādā lidlaukā varējām tik un tā. Lielākā bēda bija tikai par sacensību pārcelšanu vai atcelšanu. Tomēr autosportisti paši par sevi ir tādi kā alu cilvēki, kuri mierīgu garu dzīvojas pa savām garāžām. Pandēmija viņus skāra mazāk un varbūt tieši bija priecīgi, ka var vairāk pavadīt laika, skrūvējot auto. Starp viņiem esmu arī es. Savu BMW E36 automašīnu skrūvēju pati, bet ļoti daudz palīdz mans dzīvesbiedrs, jo viņš ir zinošāks tehniskajās lietās. Nekad neesmu atbalstījusi driftošanu ielās, turklāt man pašai nepatīk tur to darīt. Labāk aizbraucu uz kādu pamestu lidlauku vai asfalta pleķīti. Šobrīd arī top interesanta trase ar nosaukumu Slapjā ragana, tur notiek pārbūves darbi. Šo vietu iemīļojuši daudzi braucēji.

Soli pa solim

Jā, arī drifts nav tas lētākais sporta veids. Latvijā sākt no nulles gan ir vienkāršāk un lētāk. Arī BMW rezerves daļas atrast var gana viegli, un daudzi sportisti brauc ar līdzīgiem auto. Uzsākot šo sporta veidu, ļoti svarīgi, lai būtu kāds padomdevējs. Arī pati sākumā mīņājos pa šiem nezināmajiem ūdeņiem, bet aizbraucu uz 333 trasi, un citi braucēji tur bija ļoti atsaucīgi. Viens no viņiem pasēdēja man blakus un sniedza daudz noderīgu padomu. Nekādus konkrētus mērķus driftā gan neesmu izvirzījusi. Gribu darboties un saprast, cik labi tas padodas. Pagaidām man ļoti patīk. Jāatzīst, sākumā biju sabijusies, jo, kā zināms, Latvijas autosportā sieviešu ir maz. Viss mainās – neviens nesmējās un ar pirkstu nerādīja, esmu saņēmusi tikai pozitīvas emocijas un nav nekādu stereotipu. Došos uz priekšu soli pa solim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zinātāji zina vislabāk

Latvijas spožākajiem prātiem sportā reizi divās nedēļās ir svētku diena, jo notiek Sporta viktorīnas spēle, kurā viņiem tiek dota iespēja pārbaudīt savas spējas un uzzināt ko jaunu. Šī gada 2. februār...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā