Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

VEF Rīga basketbolisti cieš bezierunu zaudējumu pret Avtodor

Latvijas čempionvienība basketbolā VEF Rīga sestdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 74:86 (18:31, 17:17, 16:14, 23:24) piekāpās Saratovas Avtodor.

VEF Rīga sastāvā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Kītons Nenkivils, kamēr 15 pievienoja Ludvigs Hākansons. Tikmēr Kenets Smits pie punktiem netika, taču veica 12 rezultatīvas piespēles.

Maču VEF Rīga iesāka neveiksmīgi, nonākot iedzinējos ar 2:10. Arī pirmās ceturtdaļas turpinājums bija diezgan neveiksmīgs, kas Avtodor pirmo ceturksni ļāva noslēgt ar 13 punktu pārsvaru - 31:18. Tiesa, rīdzinieki otrajā ceturtdaļā manāmi uzlaboja savu spēli aizsardzībā, neļaujot pretiniekiem gūt nevienu punktu vairāk nekā piecas minūtes, kamēr pašiem izdevās pietuvoties par sešiem punktiem (24:31). Pirmā puslaika izskaņā vienības punktu guva raitāk, taču Avtodor atkal izdevās atrauties un pirmās 20 minūtes noslēgt ar 13 punktu pārsvaru - 35:48.

Otrajā puslaikā VEF Rīga neizdevās lauzt cīņas gaitu, lai gan noslēdzošās ceturtdaļas pašā sākumā Artūrs Strēlnieks ar precīzu tālmetienu panāca vairs tikai astoņu punktu deficītu (54:62). Tomēr Avtodor neļāva viesiem pietuvoties vēl vairāk, turklāt Saratovas klubs pēc dažām minūtēm spēja panākt jau +18 (57:75), bet cīņas turpinājumā tās liktenis vairs nemainījās.

Rīdzinieki pirms šī mača visos turnīros bija izcīnījuši trīs uzvaras pēc kārtas, bet iepriekšējā Vienotās līgas mačā pirms nedēļas savā laukumā ar 94:93 apspēlēja pazīstamā lietuviešu speciālista Ramūna Butauta trenēto Kazahstānas līderi Astana.

Atceroties pērnās sezonas VEF Rīga un Avtodor savstarpējās spēles, viena no raksturīgajām īpatnībām bija ļoti augsta rezultativitāte. Rīdzinieki guva uzvaru abās spēlēs (98:83 Saratovā un 100:82 Rīgā). Īpaša bija izbraukuma spēle Saratovā, kad tika atspēlēts 18 punktu deficīts un beigās uzvara ar 15 punktu pārsvaru.

Avtodor šosezon startē arī ULEB Eiropas kausa izcīņā, kur komanda ar trim uzvarām piecās spēlēs ir otrā E apakšgrupas kopvērtējumā, atpaliekot vien no cita Krievijas kluba Sanktpēterburgas Zeņit, kurā spēlē latvietis Jānis Timma.

Ar astoņās spēlēs izcīnītām četrām uzvarām Avtodor Vienotajā līgā ir devītie, kamēr VEF Rīga ar diviem panākumiem ieņem 13.pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi