Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ventspils basketbolisti noliek BBL čempionu pilnvaras

Latvijas vicečempione Ventspils Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla otrajā spēlē sestdien savā laukumā uzvarēja Lietuvas vienību _Šiaulia_i, tomēr divu maču summā piedzīvoja zaudējumu un bija spiesta nolikt savas BBL čempionu pilnvaras.

Aizvadītajā mačā Ventspils bija pārāka ar 71:68 (21:20, 26:20, 9:15, 15:13), bet divu maču summā piekāpās ar 131:134.

Spēles otrajā ceturtdaļā mājinieki vairākas reizes panāca septiņu punktu pārsvaru, bet trešās ceturtdaļas beigās izsēja iekrāto deviņu punktu handikapu. Pusotru minūti pirms mača beigām ventspilnieki bija vadībā ar pieciem punktiem, tomēr visi atlikušie mēģinājumi panākt nepieciešamo pārsvaru nebija sekmīgi.

Ventspils komandas labā 14 punktus guva Ronalds Zaķis, bet 13 punktus iekrāja amerikānis Džerajs Grānts.

Kā zināms, abu vienību pirmajā cīņā Ventspils basketbolisti izbraukumā ar 60:66 atzina Šiauliai vienības pārākumu.

Abas komandas šosezon savā starpā tikās arī apakšgrupu turnīrā, kad oktobra beigās Ventspils izbraukumā zaudēja ar 68:84, bet februāra vidū revanšējās pretiniekiem ar 98:56.

Sekojošā izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā pašreizējie BBL čempioni Ventspils pēc minimālas neveiksmes pirmajā mačā divu cīņu summā ar 150:122 pieveica Lietuvas komandu Panevēžas Lietkabelis, bet Šiauliai divreiz pārliecinoši pieveica Kazahstānas komandu Atirau Barsi.

Pusfinālā Šiauliai tiksies ar Somijas klubu Tamperes Pyrinto, kas divu spēļu summā ar rezultātu 188:156 uzvarēja Lietuvas komandu Ķēdaiņu Ņevežis.

Kā zināms, par pirmo pusfināla dalībnieci kļuva Prienu TonyBet komanda no Lietuvas, kas divreiz pieveica Latvijas saspēles vadītāja Edgara Jeromanova pārstāvēto Zviedrijas vienību Norčēpingas Dolphins, bet tā pusfinālā gaida latvieša Ingus Bankevica pārstāvētās Lietuvas vienības Pasvāles Pieno žvaigzdes un pēdējā laikā ļoti sekmīgi spēlējošās Igaunijas komandas Tartu TU/Rock dueļa uzvarētāju. Šī dueļa pirmajā mačā TU/Rock tika pie panākuma savā laukumā ar 77:64, bet atbildes mačs notiks vien 21.martā, jo pirms tam Tartu komandai jāizspēlē Eiropas Izaicinājuma kausa ceturtdaļfināla mači.

No pārējiem Latvijas klubiem BBL Valmiera, Liepāja/Triobet, Barons kvartāls un Jēkabpils apstājās jau pēc pirmās izslēgšanas turnīra kārtas.

Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Kā ziņots, par pērnās sezonas BBL čempioni kļuva Ventspils komanda, kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Gan iepriekšējā, gan šajā sezonā turnīrā nestartē abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas Žalgiris un Viļņas Lietuvos rytas, kā arī Latvijas čempioni VEF Rīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi