Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Basketbolistēm pirmspēdējā pārbaude bez centra uzbrucējām

Trīspadsmit spēlētāju sastāvā trešdien uz pirmspēdējo pārbaudes turnīru, gatavojoties 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, devās Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība. Kā jau iepriekš paredzēts, Ungārijā nebūs centra uzbucējas Aijas Brumermanes, kura, iesildoties pirms spēles ar Lietuvu, atsvaidzināja potītes savainojumu. Mājās palika arī Baiba Eglīte un Zane Jākobsone. Latvietes ceturtdien Šopronā tiksies ar Slovākiju, bet sestdien - ar Ungāriju.

Pēdējās nedēļās Latvijas izlases treneriem un dakteriem lielākās galvassāpes sagādā centra uzbrucējas. Aija Brumermane pēc ieilgušās sezonas Itālijā komandai pievienojās novēloti, turklāt pirms spēles ar Lietuvu, kas viņai šovasar bija paredzēta kā pirmā pārbaude komandā, atsvaidzināja traumu. Tikmēr pleca savainojums diemžēl spēcīgajā WNBA līgā neļāva nostiprināties vienai no pēdējo gadu Latvijas vaslstsvienības līderēm Zanei Tamanei. Šī iemesla dēļ viņa varētu nokļūt izlases rīcībā, taču vēl jāprecizē traumas nopietnība. Abām spēlētājām otrdien tika veikta magnētiskā rezonanse, un tiek gaidīti tās rezultāti. Jāsaka, ka abu pievienošanās izlasei būtu ļoti nozīmīgs papildinājums cīņā zem groza, jo citu izteiktu centra uzbrucēju komandā nav.

Salīdzinot ar pēdējo pārbaudes spēli, kurā svētdien tika atzīts Lietuvas izlases pārākums, Latvijas komandā Ungārijā Zani Jākobsoni aizvietos Anete Horelika, kura pēdējo nedēļu neliela potītes savainojuma dēļ palika malā. Izlases treneris Aigars Nerips Latvijas Basketbola savienības mājaslapā norādījis, ka, visticamāk, vienā no spēlēm vairāk laika tiks dots līderu lokam, bet otrajā tikšot izmantots plašāks sastāvs. Abās spēlēs gan uzdevums būs cīņa par uzvaru, lai vairotu pārliecību pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra. Tas sāksies jau 12. jūnijā ar spēli savā laukumā pret vienu no galvenajām konkurentēm cīņā par vienu no divām ceļazīmēm uz finālturnīru Itāliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi