Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Blūms: Latvijas U-16 izlases basketbolisti ir ļoti talantīgi

Latvijas U-16 izlases basketbolisti ir ļoti talantīgi, tomēr viņiem jāturpina strādāt ar nopietnu attieksmi, uzskata Latvijas pieaugušo valstsvienības kapteinis Jānis Blūms.Latvijas kadetu valstsvienība sestdien savās mājās notikušā Eiropas čempionāta finālā ar 53:78 piekāpās Francijai, tiekot pie sudraba godalgām.

"Francija spēlēja ļoti atlētiski un fiziski. No malas izskatījās, ka viņi uzreiz vēlējās izslēgt mūsu saspēles vadītāju [Kristeru Zoriku], presingoja viņu, taisīja smagus sodus un tas pretiniekiem izdevās," norāda Blūms. "Kā izslēdza Zoriku, uzreiz nekas nepadevās arī pārējiem komandas biedriem. Sekoja sasteigti metieni, turklāt pēc šādas ciešas aizsardzības uz noguruma fona ir ļoti grūti iemest."Blūms īpaši uzslavēja Francijas izlases līderi Kilianu Tilī, kurš arī tika atzīts par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju. "Viņš finālā aizvadīja iespaidīgu maču un izskatās pēc ļoti liela talanta - viņš uztaisīja spēli gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.""Tomēr Latvijas puiši ir malači. Kaut nedaudz pietrūka, par otro vietu Eiropā visi varam noņemt cepures. Puiši ir ļoti talantīgi, bet viņiem jāturpina strādāt ar tādu pat attieksmi," uzsvēra Blūms.Latvijas U-16 izlase Eiropas čempionāta labāko astotniekā bija iekļuvusi ceturto reizi vēsturē, sekojot 1999., 2001. un 2011.gadam, bet finālam kvalificējās pirmoreiz.Tāpat šī bija tikai otrā reize vēsturē, kad kāda no Latvijas izlasēm cīnījās Eiropas čempionāta finālā. 2013.gadā Latvijas U-20 izlase aizspēlējās līdz kontinenta U-20 meistarsacīkšu finālam, kurā ar 60:67 piekāpās Itālijas vienaudžiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi