Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Cīņā par titulu Birštonā joku nebūs

Cīņa par vadošajām pozīcijām Latvijas un Baltijas dāmu basketbolā nedēļas nogalē kulminācijai pietuvosies Birštonā, kur TTT Rīga un RSU komandas vispirms 1. aprīlī dalīs vietu finālā, bet dienu vēlāk cīnīsies par titulu ar Lietuvas pusfināla pāra uzvarētāju. Līdzšinējās trīs sezonās ne reizi nav bijis tik sarežģīti prognozēt uzvarētājas. Visu četru finālturnīra spēļu tiešraide Lietuvas dāmu basketbola (Moteru lyga) Youtube kanālā.

Kopš visu trīs kaimiņvalstu apvienošanās Baltijas līgas turnīrā 2019. gadā par čempionēm allaž kļuvušas TTT Rīga basketbolistes, tomēr pirms šīs sezonas ierasti Eirolīgā spēlējošās Latvijas čempiones risināja eksistenciālas problēmas un komandu nācās veidot jau sezonas gaitā. 

Nebūt ne vieglā cīņā Mārtiņa Gulbja vadītā komanda sasniegusi pusfinālu, tomēr cīņā par titulu nopietnas pretenzijas ir gan pamatturnīra uzvarētājām Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) basketbolistēm, gan vadošajām Lietuvas komandām Viļņas Kibirkštis un Klaipēdas Neptūnas. Kibirkštis šosezon sasniedza izslēgšanas turnīru FIBA Eiropas kausā, bet Neptūnas marta sākumā izcīnīja sudraba godalgas Eiropas Sieviešu basketbola līgas (EWBL) turnīrā, kurā ārpus finālčetrinieka palika abas vadošās Latvijas komandas. 

Matīsa Rožlapas vadītajā RSU komandā pirmo vietu pamatturnīrā kaldināja gana plašs līderu kodols ar Luīzi Šepti, Eniju Vīksni, Māru Moti un Anitu Miķelsoni priekšgalā. Vairākas spēlētājas bijušas vai joprojām ir valstsvienības kandidāšu lokā. Pārliecībai pirms izšķirošajām spēlēm noderēs pamatturnīra pēdējā kārtā izcīnītā uzvara pār Kibirkštis, kas arī pavēra ceļu uz finālturnīru bez dalības ceturtdaļfinālā. TTT Rīga rudenī sāka ar pieredzējušo Guntu Baško, iepriekš sezonu izlaidušo Kati Vilku (iepriekš Krēsliņu) un virkni jauniešu sastāvā, taču sezonas gaitā piesaistīja valstsvienības līmeņa spēlētājas Ilzi Jākobsoni un Vanesu Jasu. Liela loma komandas spēlē ir arī amerikānietei Dekejai Koenai.

Jau nākamajā nedēļā sāksies arī Latvijas čempionāta pusfināla spēles.

Basketbols

Baltijas līgas finālturnīrs dāmām

1.IV 13.00 Kibirkštis – Neptūnas, 15.30 RSU – TTT Rīga

2.IV 12.45 spēle par 3. vietu, 15.30 fināls

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi