Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Dairis Bertāns prasa brīvlaišanas vēstuli

Otrdien Latvijas Basketbola savienība izskatīs ASK Rīga spēlētāja Daira Bertāna pieprasījumu izsniegt brīvlaišanas vēstuli, jo klubs nepildot finansiālās saistības. Ja tiks atzīts, ka pretenzijas ir pamatotas, Bertānam būs tiesības pāriet uz citu klubu, bet ASK Rīga nevarēs pretendēt uz kompensāciju.

ASK Rīga ģenerālmenedžeris Māris Jučmanis atzina, ka «25.februārī paredzētā algas izmaksa nedaudz aizkavējusies», taču klubam esot tiesības līdz 11.martam parādu dzēst. Citu nenokārtotu saistību pret Bertānu neesot.

«Visi dokumenti tiks iesniegti LBS,» M.Jučmanis norādīja, ka situācijas juridiskos aspektus jāizvērtē Basketbola savienības amatpersonām.

Daira Bertāna tēvs Dainis, kurš ir viens no ASK Juniors treneriem, sarunā ar Dienu apliecināja, ka šādam solim ir tikai finansiāli iemesli. Kopš jaungada Bertānam junioram ASK Rīga sastāvā ir stabila spēļu prakse, turklāt darbošanās kopā ar pieredzējušajiem partneriem daudz dodot meistarības izaugsmei. Taču grūtajos laikos nevarot atļauties palikt bez stabila iztikas avota.

Ja finansiālās problēmas tiktu atrisinātas, Dairis labprāt paliktu klubā. Var gan noprast, ka par parāda lielumu kluba vadības un spēlētāja domas atšķiras. Pats Dairis pirmdien vakarā piedalījās ASK Rīga treniņā.

Neoficiāla informācija liecina, ka gadījumā, ja Bertāna un ASK Rīga ceļi šķirsies, 19 gadus vecais basketbolists karjeru varētu turpināt Ventspilī. Tiesa, BK Ventspils ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics uzsvēra, ka klubs aktīvus soļus šajā virzienā neesot spēris. Iniciatīva nākot no spēlētāja vai, iespējams, viņa pārstāvjiem.

«Varēsim runāt, ja viņš būs brīvs,» R.Pleinics apgalvo, ka šīs lietas dēļ nevēlas bojāt attiecības ar kolēģiem Rīgas klubā. Marta sākumā pēc Vorena Kārtera pievienošanās ventspilnieku vadība atzina, ka komandas sastāvs sezonas izšķirošajām cīņām jau esot nokomplektēts.

LBS licencēšanas un pārejas noteikumi paredz, ka vienu spēlētāju komandas vēl var pieteikt līdz 13.martam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi