Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

FOTO: VEF Rīga līdzvērtīgā cīņā piekāpjas Krievijas basketbola grandam Maskavas CSKA

Latvijas vicečempioni VEF Rīga VTB Vienotās basketbola līgas spēlē pirmdien savā laukumā līdzvērtīgā cīņā ar 72:87 (10:19, 13:23, 27:18, 22:27) piekāpās Krievijas grandam Maskavas CSKA, kas ir pašreizējā turnīra čempionvienība.VEF Rīga sastāvā 18 punktus iemeta Džeralds Robinsons, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles, bet 14 punkti Jānim Timmam.

Savukārt senegālietis Bamba Fals iekrāja 12 punktus.Lai gan pirmos divus punktus šajā cīņā jau ceturtajā sekundē guva VEF Rīga amerikāņu leģionārs Robinsons, pēc tam CSKA iemeta 11 punktus pēc kārtas, kamēr rīdzinieki sāncenšu grozu nespēja atslēgt gandrīz piecas minūtes. Viesi no Maskavas arī pirmās ceturtdaļas turpinājumā spēlēja pārliecinoši, ceturksni noslēdzot sev par labu ar 19:10. Mājinieku problēmas ar punktu gūšanu turpinājās arī otrajā ceturtdaļā, Timmam ar diviem punktiem izceļoties vien tad, kad CSKA jau bija panākuši 30:10.Pirmajam puslaikam tuvojoties izskaņai, VEF Rīga izdevās gūt astoņus punktus pēc kārtas un pietuvoties līdz 15 punktu deficītam (20:35). Pašās puslaika beigās gan Krievijas klubam savu pārsvaru izdevās nedaudz palielināt.

Mājinieki apņēmīgi sāka otro puslaiku, veicot 9:2 izrāvienu un pietuvojoties līdz 32:44, bet turpinājumā VEF Rīga turpināja spēlēt sekmīgi, rezultāta starpību samazinot līdz desmit punktiem. Savukārt trešās ceturtdaļas tālākā gaitā Latvijas klubs cīnījās pašaizliedzīgi, bet 29.minūtē Robinsons panāca jau vairs tikai mīnus seši (50:56). Tiesa, noslēdzošā ceturkšņa ievadā CSKA pēc serbu saspēles vadītāja Miloša Teodosiča precīzā tālmetiena panāca jau 17 punktu pārsvaru (73:56). Turpinājumā gan VEF Rīga pamanījās gūt septiņus punktus pēc kārtas, atkal pietuvojoties līdz cerīgam attālumam.

Pamatlaika izskaņā starp abām komandām aizritēja līdzvērtīgs duelis, bet VEF Rīga radās problēmas ar atlēkušo bumbu izcīnīšanu, kas viesiem priekšpēdējā minūtē ļāva panākt 84:70, krietni samazinot rīdzinieku izredzes atspēlēties.

Katrā no iepriekšējām trim sezonām CSKA komanda spēlējusi ULEB Eirolīgas finālčetrinieka turnīrā un virs galvas cēlusi VTB līgas čempionu kausu.

Maskavieši pašlaik atrodas augšgalā abos turnīros, kuros tie startē - Eirolīgā uzvaras visās piecās spēlēs, bet VTB līgā gūtas sešas uzvaras septiņās spēlēs. Iepriekšējo spēli pirms došanās uz Rīgu CSKA aizvadīja piektdien, kad Eirolīgas izbraukuma spēlē Francijā ar 86:76 pieveica Limoges CSP vienību.

Nesenākajā VEF Rīga vēsturē CSKA klubs Rīgā viesojies divas reizes - 2012.gada oktobrī rīdzinieki līdzīgi cīnījās lielāko spēles daļu, zaudējot ar 67:75, savukārt šīgada janvāra tikšanās reizē CSKA bija pārāks vien ar četriem punktiem (84:88).

VEF Rīga spēle pret CSKA iesākusi nedēļu, kuras laikā vefieši tiksies ar trim Krievijas vadošajiem klubiem. Pēc šīs spēles jau trešdienas vakarā sekos ļoti svarīga Eiropas kausa izcīņas mājas spēle Arēnā Rīga pret Maskavas apgabala Himki, savukārt nedēļa noslēgsies ar maču VTB līgā svētdien izbraukumā pret Eirolīgas klubu Kazaņas Unics.

VEF Rīga komanda Vienotās līgas sezonu sākusi ar trim uzvarām septiņos mačos, kas pašlaik līgas kopvērtējumā ļauj saglabāt devīto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi