Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Grāmatas vērta sezona

Artūrs Štālbergs: ņemot vērā situāciju rudenī, TTT Rīga sasniedza teju maksimumu.

Izteikts favorīšu statuss un pārliecinoši izcīnītas uzvaras Douglas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālturnīrā Liepājā neliedza TTT Rīga komandai no sirds izbaudīt izcīnīto divdesmito valsts čempioņu titulu. "Visa sezona kopumā bija sarežģīta un smaga. Katra diena nāca ar jauniem izaicinājumiem, tāpēc šobrīd var atviegloti nopūsties, ka ar visu esam veiksmīgi tikuši galā un beigās izcīnījuši titulu," kluba ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs sarunā ar laikrakstu Diena piekrita, ka starptautiskajos turnīros panākumi varēja būt arī lielāki, tomēr situācijā, kādā klubs bija sezonas sākumā un tās gaitā, sasniegts tuvu maksimumam. Svarīgākais, ka nokārtotas teju visas iepriekšējās saistības, lai nākamo sezonu varētu sākt no baltas lapas.

Latvijas titulētākais klubs pēc pērn piedzīvotajām finansiālajām problēmām un neskaidrībām par nākotni sezonas sākumā nokļuva sarežģītā situācijā, bet tās gaitā problēmu loks tikai auga. "Komplektācija bija ļoti sarežģīta, jo mums jau bija spēlētājas ar spēkā esošiem līgumiem, kurus tā vienkārši nevarējām lauzt, turklāt par finansējumu mums skaidrība bija vien augustā un septembrī, kad normālā situācijā komanda jau gatavojas sezonai," Štālbergs ieskicēja situāciju rudenī. Viņš pats amatā tika iecelts pērnās vasaras vidū, kad pamatīgas pārmaiņas skāra arī kluba valdes un komandas personāla sastāvu. Garlaicīgi nebija arī sezonas gaitā, kad komandu vairākkārt skāra inficēšanās ar Covid-19, pandēmijas ierobežojumu dēļ tika apturēts vietējais čempionāts, bet Eirolīgas turnīrs tika sarīkots divos īsos sabraukumos. "Rezultātā mums bija pat divus mēnešus ilgs periods bez spēlēm," Štālbergs norādīja, ka spēļu ritma trūkums ietekmējis gatavošanos starptautiskajiem turnīriem, neveicināja sadarbību ar finansiālajiem atbalstītājiem un radīja spriedzi arī komandā. "Varu tikai noņemt cepuri spēlētāju un treneru priekšā, jo zinu, ka psiholoģiski ir ļoti grūti katru dienu trenēties, ja īsti nezini, kam tu to dari. Tas tiešām "dod pa smadzenēm"!"

Štālbergs nenoliedza, ka TTT Rīga līmeņa kluba snieguma mēraukla ir dalība starptautiskos turnīros, ne vietējā čempionātā, kur konkurence pēdējos gados bijusi pieticīga. Latvijas čempiones FIBA Eirolīgā divos sabraukumos sešās spēlēs palika bez uzvaras, tomēr iznākums nepilnīgi atainoja notikumus laukumā. "Mums vienkārši nebija spēļu. Līdz ierobežojumiem rudenī vēl centāmies spēlēt pret septiņpadsmit astoņpadsmit gadu veciem sporta skolu puišiem, taču drīz vien arī to vairs nebija iespējams sarīkot. Aizbraucām uz pirmo burbuli kā uz savdabīgu eksāmenu. It kā esam gatavojušies, taču īsti nezinām, kādā priekšmetā tas eksāmens būs," tēlaini salīdzina Štālbergs, piebilstot, ka pirms otrā sabraukuma spēļu pieredze bija lielāka, taču nopietni patraucēja līderu savainojumi. "Ar to visu cīnījāmies diezgan veiksmīgi un vismaz divās spēlēs katrā no sabraukumiem bijām spēlē un mums bija pat iespējas uzvarēt," Štālbergs atgādināja, ka pret Spānijas Girona un Itālijas Famila viss izšķīrās galotnē un sakāves piedzīvotas tikai pret topošo turnīra čempionvienību Jekaterinburgas UGMK.

Spēļu prakses meklējumos komanda atgriezās Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL), kur zaudēja pusfinālā. Izšķirošajās spēlēs rīdziniecēm nācās iztikt bez traumētajām viesspēlētājām Meganas Hafas un Bintas Drammehas, bet ar vienu amerikānieti un vietējām spēlētājām izrādījās par maz, lai atspēlētos pret Siktivkaras Nika, kā sastāvā līdzās vairākām Krievijas izlases basketbolistēm mirdzēja arī WNBA un NCAA čempiones Kjara Leslija un Brienna Tērnere. Hafa un Drammeha nevarēja komandai palīdzēt arī sezonas izskaņā Latvijas čempionātā, taču tas pavēra vairāk iespēju sevi apliecināt gados jaunajām pašmāju basketbolistēm Ievai Korzānei, Dinijai Pāvelsonei un Rainai Tomašickai.

Kluba vadītājiem sezonas gaitā nācās tikt galā ar iepriekšējās sezonās sakrātajiem parādiem un saistībām, tomēr TTT Rīga ģenerālmenedžeris apgalvo, ka šobrīd no tiem esot palikušas tikai "astītes". "Esam situācijā, kurā mums ir visas iespējas nākamajai sezonai gatavošanos sākt no baltas lapas un par komandas attīstīšanu domāt ar svaigu galvu," uzsvēra Štālbergs, gan piebilstot, ka vēl gaidot kluba dibinātāju un galveno atbalstītāju Rīgas domes un Rīgas satiksmes vēsti par finansējuma apmēru nākamajai sezonai. "Ceram uz skaidrību līdz vasaras sākumam. Ja finansējums saglabāsies līdzšinējā apmērā, mums jau ir skaidrs rīcības plāns, kā varam gatavoties nākamajai sezonai. Ja atbalsts saruks, būs jāķeras pie plāna B."

Treneru un komandas apkalpojošā personāla sastāvā izmaiņas vasarā netiek plānotas, bet komplektāciju noteiks pieejamais finansējums, kā nodrošināšanā aktīvas sarunas jau šobrīd notiekot arī ar vairākiem privātā sektora atbalstītājiem. Nākotnes plānos nopietna loma būs iespējām piedalīties Eirolīgas turnīrā, kā arī tā formātam.

Visvairāk Latvijas čempioņu titulu

20 TTT Rīga (1992–1993, 1995, 2001–2005, 2007, 2008, 2010, 2011, 2014–2021)

5 RTU (1994, 1996–1998, 2000)

3 SK Cēsis (2009, 2012, 2013)

1 TTT Rapa (1999)

1 Avantis/Turība (2006)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi