Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gražulis: nebūtu nekādu problēmu spēlēt arī Eirolīgas līmenī

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības uzbrucējs Andrejs Gražulis pēc spilgtās debijas Pasaules kausa finālturnīrā labi spēlē arī klubā Itālijā, kur aizvada otro sezonu Trento Dolomiti Energia sastāvā. Sarunā ar Sporta Avīzi uzbrucējs neslēpj, ka Tālajos Austrumos parādītais sniegums viņam var pavērt jaunas iespējas arī klubu basketbolā. "Ja pēc līguma beigām no kāda vēl būs interese, labprāt izmēģinātu spēkus augstākajā līmenī pret labākajiem spēlētājiem," ambīcijas neslāpē basketbolists. Pagaidām gan viņš koncentrējas sniegumam savā pašreizējā darba vietā A sērijas un ULEB Eirokausa klubā.

Ar spēku, nepiekāpību aizsardzībā un lielu melnā darba apjomu ierasti pazīstamais Andrejs Gražulis trenera Lukas Banki vadībā valstsvienībā kļuvis par nozīmīgu spēlētāju arī uzbrukumā. "Koknesis" Pasaules kausā kļuva par rezultatīvāko Latvijas komandā, palīdzot tai vēsturiskajā debijā izcīnīt piekto vietu. "Es uz to vispār neskatos," komentējot savu lomu komandā, bezrūpīgi roku atmeta Gražulis. "Es spēlēju basketbolu. Ja man laukumā jādara melno darbu, tad es daru melno darbu. Ja vajag mest punktus, varu arī mest punktus. Viekārši eju un spēlēju."

Fotosesijas laikā drīz pēc atgriešanās no Filipīnām Gražulis raksta autoram uzticēja savu telefonu, pēc kā jokojot paziņoju, ka tikmēr zvanījis kāds cilvēks no Eirolīgas granda Panathinaikos. "Nav, nav nekādu lielu piedāvājumu," gardi smejoties, Andrejs neslēpj, ka pat pēc sekmīgā turnīra strauju lēcienu iespēja klubu līmenī vairumam Latvijas basketbolistu praktiski nebija, jo teju visiem jau bija spēkā esošs līgums uz jauno sezonu. "Man pašlaik ir darbs Trento komandā, un viņi ir ļoti priecīgi mani paturēt." Viņš norādīja, ka Latvijas basketbolistiem šosezon jāparāda tāds sniegums, lai interese neapsīktu, un tad jau nākamajā vasarā var parādīties iespējas sevi pierādīt vēl augstākā līmenī. "Piemēram, Eirolīgā? Nebūtu slikti. Man nekādu problēmu nebūtu tur spēlēt. Tādu konkrētu basketbola mērķu man šobrīd īsti nav, bet gribētu spēlēt augstākajā līmenī pret labākajiem basketbolistiem."

Andrejs ir gana apmierināts arī ar pašreizējā kluba Dolomiti Energia piedāvāto spēles līmeni un lomu komandā. "Man loma savā ziņā ir līdzīga tai, kādā esmu izlasē. Tikai pozīcija laukumā atšķiras – par centru klubā nespēlēju," situāciju klubā ieskicē Gražulis. Sarunā vēl pirms došanās uz Itāliju viņš atturējās prognozēt savas iespējas komandas jaunajā modelī, jo ar jauno treneri Paolo Galbjati bija uz īsu brīdi aprunājies vien vasaras sākumā, bet no iepriekšējās sezonas saskaitīja, ka palikuši vien četri spēlētāji. "Viņi visu valstsvienībā pavadīto laiku lika man mieru. Nedomāju, ka vēlā pievienošanās komandai radīs kādas problēmas. Nav jau tā, ka decembrī vai janvārī man jāielec jau gatavā komandā. Ieradīšos pietiekami labā gatavībā, varbūt tīri saprasties un iepazīt citus spēlētājus, tur var paiet laiks."

Sevis teikto ar darbiem pietiekami precīzi apliecināja spēlētājs, kurš jau sezonas pirmajā spēlē Trento kluba sastāvā realizēja septiņus (!) tālmetienus un guva 25 punktus. Pēc piecām kārtām Dolomiti Energia ar četrām uzvarām ir starp A sērijas līdervienībām, bet latvietis - komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Plašu sarunu ar Andreju Gražuli par viņa un izlases paveikto Pasaules kausa izcīņā, kā arī izaicinājumiem, pievēršoties basketbolam vien sešpadsmit gadu vecumā, lasi Sporta Avīzes oktobra numurā, kas vēl pēdējo nedēļu pieejams labākajās preses tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi