Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Jaunajai LBL sezonai apstiprina 10 klubus, Jelgavai dod laiku nokārtot finansiālās problēmas

Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) jaunajai sezonai apstiprinātas desmit komandas, kuru vidū pagaidām nav Jelgavas vienība, ceturtdien pavēstījusi Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Šobrīd turnīram dalību pietikušas VEF Rīga, Ventspils, Jēkabpils, Valmieras, Jūrmala/Fēnikss, Latvijas Universitātes (LU), Saldus, Barons kvartāls, Liepāja/Triobet un LMT Basketbola akadēmija jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komandas.

Kā ziņo LBS, pieteikumu līdzdalībai iesniedzis arī Jelgavas klubs, kam palikušas nenokārtotas finansiālās saistības par iepriekšējo sezonu. Ņemot vērā kluba vadībā notiekošās pārmaiņas, LBS valde devusi Jelgavas komandai papildu laiku līdz 1.septembrim, lai atrisinātu finansiālās problēmas. Ja tas tiks nokārtots, vienības tiks pielaista LBL turnīram.

Tāpat zināms, ka pamatturnīra izspēles sistēma saskaņota ar klubiem un būs tāda pati kā pērn. VEF Rīga ar Ventspili aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. Ventspils un LMT Basketbola akadēmija vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies pa četrām reizēm. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Paredzēts, ka jaunā LBL sezona startēs 1.oktobrī.

Pagājušajā sezonā par čempioniem pirmo reizi kopš 2009.gada kļuva BK Ventspils basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-1 pārspēja iepriekšējo trīs gadu uzvarētājus VEF Rīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi