Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jaunups: Neviens negrib apstāties pie jau sasniegtā

Paviršāks basketbola līdzjutējs pēdējā mēneša laikā varēja padomāt, ka VEF Rīga sezona jau beigusies. Galu galā, kopš 24. marta, kad beidzās VTB Vienotās līgas pamatturnīrs, vefieši nav rādījušies ne televīzijā, ne Arēnā Rīga. Par spēļu kalendāra īpatnībām un citām aktualitātēm aicinājām pastāstīt kluba padomes priekšsēdētāju Edgaru Jaunupu.

Kā radās šī it kā neloģiskā pauze kalendārā?

Situācija ir objektīva, ņemot vērā pašreizējo situāciju Eiropā, kur klubi spēlē vairākos turnīros. Uzskatu, ka klubam drīzāk jāpiecieš šāda pauze, ja tas izkritis no Eiropas kausa, nevis jānokļūst līdz situācijai, kad vienlaicīgi jāspēlē gan finālā Eiropas kausā, gan Vienotās līgas izslēgšanas turnīrā. Šis pārtraukums galvenokārt saistīts ar Eirolīgu un Vienotās līgas klubu dalību tajā.

Kamēr stiprie spēlē, pārējie gaida?

Man vienmēr bijusi pārliecība, ka stiprākajam ir jādod priekšrocība. Ne uz laukuma, kur katrs centimetrs un punkts jāizcīna pašam, bet sastādot spēļu kalendāru. To uzskatu kā principu starptautiskajās sacensībās, kur neesam tie stiprākie, un domāju, ka pēc tādas pašas loģikas jāpakārto arī nacionālie čempionāti. Tas ir vienīgais veids, kā salāgot daudzu turnīru norisi apstākļos, ja kādam klubam ir izredzes kādā no turnīriem izšaut.

Latvijas Basketbola savienība gan šādu situāciju uzskata kā problēmu, jo nu Vienotās līgas izslēgšanas turnīrs pārklājas ar LBL fināliem!

Manuprāt, tur neko nevar darīt. Vienotā līga piemērojas Eirolīgai, un pēc šādas hierarhijas Latvijas klubiem būtu jāpiemērojas tālāk. Problēma ir tikai tad, ja cilvēki to negrib saprast. Man neliekas nekas traks, ja Latvijas čempionāts kāda kluba veiksmes un lielu panākumu gadījumā beigtos pāris nedēļu vēlāk, nekā paredzēts. Manuprāt, Latvijas basketbola interese ir mūsu klubu veiksmīgs starts starptautiskā arēnā un visiem būtu jādara 150 procentu, lai palīdzētu to realizēt. Izcīnīt tiesības piedalīties Vienotās līgas izslēgšanas spēlēs nav pašsaprotami, turnīrā spēlē lieli klubi ar vēl lielākiem budžetiem un ambīcijām. Šādu iespēju nobumbulēt tikai tāpēc, ka spēles pārklājas ar Latvijas čempionātu, būtu bezatbildīgi pret sponsoriem, līdzjutējiem, basketbolu un arī pret šo iespēju. Ja nesaņemsim piekrišanu, tad mums nekas cits neatliks, kā nākotnē raudzīties uz risinājumu, kādu izvēlējās hokeja klubs Rīgas Dinamo, kas spēlē tikai starptautiskā turnīrā un Latvijas čempionātā nepiedalās. Skaidrs, ka tam ir zināmas konsekvences, taču ir risinājumi, kā veidot sarunas ar ULEB par dalību Eiropas kausos šādā situācijā.

Vai, iekļūstot Vienotās līgas izslēgšanas turnīrā, izvirzīts kāds jauns uzdevums?

Apetīte rodas ēdot. Formāli jauns uzdevums nav izvirzīts, taču neviens negrib apstāties pie jau sasniegtā, tāpēc būtu solīdi pārvarēt vismaz pirmo kārtu un kārtīgi pacīnīties otrajā.

Pilnu interviju ar VEF Rīga padomes priekšsēdētāju Edgaru Jaunupu lasiet otrdienas, 30.aprīļa laikrakstā Diena


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi