Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Jūrmala/Fēnikss iekļūst LBL pusfinālā

Jūrmala/Fēnikss komanda pirmdien iekļuva Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā, ceturtdaļfināla ceturtajā mačā savā laukumā ar rezultātu 82:76 (22:16, 24:17, 16:18, 25:20) pārspējot Valmieras vienību, tādejādi sērijā līdz trīs panākumiem uzvarot ar 3-1.

Līdz ar to Valmiera, kas iepriekšējā sezonā tika pie bronzas godalgām, šosezon paliks bez medaļām.

Lieliski spēli iesāka mājinieki, kuri pirmajās minūtēs sekmīgi cīnījās abos laukuma galos (17:6). Arī atlikušajās ceturtdaļas minūtēs jūrmalnieki turpināja apņēmīgi doties pretim panākumam (22:14). Otrajā ceturksnī daudz pārliecinošāk laukumā izskatījās Valmieras basketbolisti, kuri sākotnēji samazināja deficītu līdz diviem punktiem (22:24), bet pēcāk pat izvirzījās vadībā - 40:39.

Otrajā puslaikā ievadā mājinieki guva desmit punktus pēc kārtas un atkal izvirzījās vadībā ar nelielu pārsvaru (49:43), bet trešās ceturtdaļas izskaņā pārākums vairs bija minimāls (57:56). Noslēdzošajā mača daļā vienības spēkojās ļoti līdzvērtīgi, tomēr veiksmīgāk uzbrukumā darbojās Jūrmala/Fēnikss, kas pāris minūšu laikā panāca 12 punktu pārsvaru (72:60). Cīņas izskaņā mājinieki pārliecinoši darbojās savā aizsardzības zonā, neļaudami Valmieras spēlētājiem izveidot rezultatīvus uzbrukumus. Noslēdzošajās 15 mača sekundēs viesi spēja samazināt deficītu līdz trīs punktiem (76:79), taču Jūrmala/Fēnikss panākumu no rokām vairāk neizlaida.

Uzvarētāju rindās Uģis Pinete un Aigars Šķēle atzīmējās ar 18 punktiem, bet Atis Ozols izcēlās ar 17 punktiem. Tikmēr Valmieras kluba labā Jānis Kaufmanis guva 14 punktus, bet pa 12 punktiem guva Māris Ziediņš un Ernests Kalve.

Līdz ar to Jūrmala/Fēnikss LBL pusfinālā sērijā līdz trim uzvarām sacentīsies ar Latvijas čempionvienību VEF Rīga.

Jau vēstīts, abu komandu pirmajā spēlē Jūrmala/Fēnikss nedaudz negaidīti izcīnīja uzvaru izbraukumā ar rezultātu 67:65, bet sestdien Valmiera pretinieku laukumā revanšējās ar 71:64. Savukārt sērijas trešajā mačā jūrmalnieki viesos bija pārāki ar 82:72, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1.

Kā ziņots, pēc sērijas pirmā mača amatu zaudēja Valmieras galvenais treneris Varis Krūmiņš. Tagad komandu vada divu jaunu treneru tandēms - galvenais treneris Gatis Melderis un treneris Artūrs Štālbergs.

Regulārajā sezonā šīs komandas tikās četras reizes, trīs panākumus izcīnot valmieriešiem. Tiesa, martā jūrmalnieki parūpējās par šīs sezonas lielāko pārsteigumu, pieveicot VEF Rīga.

Regulārajā turnīrā labāk veicās Valmierai, kas ar 26 panākumiem 37 spēlēs izcīnīja trešo vietu, kamēr Jūrmala/Fēnikss ar 21 uzvaru bija sestie, pirmo reizi iekļūstot LBL izslēgšanas spēlēs.

Pērn Valmierai izdevās sasniegt LBL pusfinālu, kur pēcāk sērijā līdz divām uzvarām ar 0-2 piekāpās Ventspils vienībai, taču turpinājumā cīņā par bronzas medaļām pārspēja Barons kvartāls komandu.

Tikmēr otrā ceturtdaļfināla ceturtajā mačā Liepāja/Triobet šobrīd tiekas ar Jēkabpils basketbolistiem. Sērijā līdz trīs uzvarām vadībā ar 2-1 ir Jēkabpils kluba spēlētāji.

Šī pāra uzvarētājs pusfinālā tiksies ar Ventspils klubu.

Savukārt LBL finālā komandas sacentīsies līdz četrām uzvarām.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā VEF Rīga uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tenaks izcīna uzvaru sezonas priekšpēdējā WRC posmā

Igaunijas autosportista Ota Tenaka ekipāža svētdien izcīnīja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) 12.posmā - Centrāleiropas rallijā -, pirmspēdējā etapā vēl nekļūstot zināmam kopvērtējuma uzvar...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi