Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Kurtinaitis: spēlē, ko varējām uzvarēt, zaudējām jau pirms spēles

''VEF Rīga'' galvenais treneris Rims Kurtinaitis pēc zaudējuma Kauņas ''Žalgirim'' VTB Vienotās līgas spēlē ar 74:79 bija neapmierināts pat pēc apsveikumu saņemšanas.

Kādreizējo ''Žalgira'' spēlētāju neapmierina, ja viņu apsveic tad, kad komanda cīnījusies un tikai bijusi tuvu uzvarai. VEF nespēlē uz uzvaru, bet tikai spēlē. Ja spēlē pret vārdiem nevis pret pretinieku, tad ietekmējas no skaļajiem nosaukumiem, lietuviešu treneris sacīja pēc spēles. Viņš izteica cerību, ka izdosies mainīt zaudētāju psiholoģiju. Tieši psiholoģija ir lielākā problēma.

Tomēr pēc Kurtinaiša atzinuma spēlētāji centušies par 120 procentiem. ''Žēl, jo sirds dziļumos ticēju uzvarai. Esmu vīlies, ka spēlē, ko varējām uzvarēt, zaudējām jau pirms spēles.''

Ar Mičelu Džonsonu VEF neparakstīs līgumu, jo šis amerikānis šeit ir savu izdarījis, bet no viņa nekas netika gaidīts. Turpretī cits no ASV nākušais - Trevons Hjūzs trenerim patīk. ''Šodien bija 18 metieni, taču labāk patiktu ja būtu 10 piespēles,'' sacīja Kurtinaitis. ''Viņš vēl nesaprot Eiropas basketbolu. Ceru, ka izdosies viņu apmācīt Eiropas basketbolam, jo šobrīd viņš nav arī fiziski gatavs spēlēt atšķirībā no Janičenoka, kurš to var visas 40 minūtes.''

Arī jaunpienācējam Bojanam Bakičam turpmāk vairāk jāgatavojas fiziskā ziņā. VEF mērķis ir četrinieks Baltijas Basketbola līgā, kādēļ Kurtinaitis cer, ka abi jaunpienācēji līdz izšķirošajām cīņām būs gatavi palīdzēt.

VTB Vienotajā līgā komanda vairs nevar cerēt uz cīņām nākamajā posmā. ''Taču ir jācīnās par uzvarām atlikušajās spēlēs, jo šī ir komerciāla līga. Klubs šosezon ir daudz iztērējies''.

Komandā vēl tiek meklēts kāds ceturtā numura pozīcijas spēlētājs. Kurtinaitis gribētu kādu Latvijas spēlētāju, bet tāda nav, tāpēc jāmeklē ārzemēs. "Ir 20, kas būtu gatavi braukt un atrādīties." Bet ja kādu arī ņemtu, tad ar perspektīvu uz nākamo sezonu. Treneris labprāt gribētu kādu serbu vai horvātu, kas labāk saprot Eiropas basketbolu.

Viens no ''VEF Rīga'' līderiem Dairis Bertāns pēc spēles atzina, ka ''Žalgiris'' ir Eirolīgas komanda, kam šādas galotnes ir katrā spēlē, turpretī VEF tikai dažās spēlēs sezonā. Pēdējā ceturtdaļā ilgstoši bija neizšķirts, komanda sāka stresot, tāpēc nekas neiznāca. Pirmajā ceturtdaļā VEF zaudēja 30 punktus. Ja būtu nospēlējuši labi aizsardzībā, tad iznākums būtu varējis būt cits.

"Ja bija iespēja uzvarēt Žalgiri, tad šī iespēja bija šodien," sacīja Bertāns.

''Žalgira'' galvenais treneris Rimants Grigs spēli nosauca kā kaķa rotaļāšanos ar peli, ''kad te palaiž, te pievelk''. VEF turējies uz labu cīņu par atlēkušajām bumbām zem ''Žalgira'' groza, taču ''Žalgiris'' bijis stiprāks, tāpēc uzvarējis.

Rezultatīvākais pretinieku komandā, Martins Pocjus atzina: ''Uzvara ir uzvara, bet neiepriecina kādā veidā tā iegūta. VEF cīnījās ar lielāku pašatdevi katrā epizodē.''

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi