Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Latvijas basketbolistes Eiropas čempionātā svin ceturto uzvaru

Latvijas dāmu basketbola valstsvienība Eiropas čempionāta otrā posma pirmajā spēlē ceturtdien Arēnā Rīga ar 65:47 (34:31) pieveica Čehiju, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Iepriekšējās četrās savstarpējās spēlēs Latvija Čehijas izlasei bija zaudējusi.

Nākamo spēli Latvijas komanda aizvadīs sestdien, kad tiksies ar Slovākijas valstsvienību.

==> Kuras basketbola spēles skatīties ir interesantāk?

Latvijas valstsvienības ierastais sākuma sastāvs Eglīte, Jēkabsone-Žogota, Baško, Jansone, Tamane cīņu iesāka precīzi un rezultatīvi.

Krietni grūtāk klājās aizsardzībā, kur augumā garās, taču veiklās čehietes ar veiklām kombinācijām tika garām savām pretspēlētājām vai arī izspēlēja līdz brīvam tālmetienam, kurus realizēja apskaužami precīzi. Pirmās ceturtdaļas vidū – 8:14.

Ceturtdaļas beigās ar Jēkabsones pūlēm uzbrukumā (11 punkti) un rezervistu palīdzību aizsardzībā starpību izdevās samazināt līdz minimumam un bija arī iespēja pirmo reizi izvirzīties vadībā. Diemžēl līdz ar finālsignālu čehietes (Hartigova) realizēja tālu trīspunktnieku – 19:23.

Otrajā ceturtdaļā abas komandas turpināja demonstrēt ātru un enerģisku basketbolu. Tiesa, kļūdu un neprecizitāšu bija krietni vairāk nekā veiksmīgu epizožu, tāpēc rezultāts tik ātri vairs neauga.

Pirmajās piecās minūtēs Latvijas basketbolistes guva tikai divus punktus (precīza bija Baško), un Čehijas izlase sasniedza lielāko pārsvaru – 21:29.

Šajā brīdī laukuma saimniecēm vairākas reizes izdevās nosargāt savu grozu, un arī pretinieču atzīstamā metienu precizitāte manāmi kritās. Savukārt uzbrukumā ar precīziem raidījumiem izcēlās Tamane, Tāre un Baško, bet pēc Ievas Tāres diviem soda metieniem beidzot izdevās pirmo reizi izvirzīties vadībā – 31:29.

Rezultāts 34:31 pēc pirmā puslaika sola grūtu spēli otrajā puslaika, bet veiksmīgā izskaņa – pamatu piesardzīgam optimismam.

Lielā mērā uz sekmīgas aizsardzības rēķina trešās ceturtdaļas sākums veiksmīgāks izdevās latvietēm – pēc nospēlētām piecām minūtēm laukuma saimnieces jau bija iekrājušas 44:35 pārsvaru, ko pēc tam palielināja arī līdz 53:38. Turklāt patīkami, ka iniciatīvu uzbrukumā nevairījās uzņemties arī Latvijas valstsvienības rezervistes (Kārkliņa, Krūmberga).

Ceturto ceturtdaļu mājinieces iesāka ar pieciem punktiem pēc kārtas, un starpība sasniedza jau 20 punktus – 58:38. Ātrumi laukumā pierima, un Čehijas basketbolistes jau labu brīdi līdz pamatlaika beigām izskatījās nolikušas ieročus – cīņas iznākums jau bija skaidrs.

E grupā pēc trim kārtām Latvijai un Spānijai ir pa 3 uzvarām, Slovākijai 2, Polija 1, Čehijai 0, Grieķijai 0.

Ceturtdienas pirmajās spēlēs Slovākija uzvarēja Poliju 65:56, bet Spānija – Grieķiju 67:48.


x x x

Eiropas čempionāts basketbolā, E grupa

Čehija – Latvija 47:65 (23:19, 31:34, 38:53)

Čehija:
Vesela 5, Bartonova 2, Hartigova 7, Pečkova 6, Kulihova 5, Elhotova 3, Vitečkova 16, Borecka 1, Rejhova 2

Latvija: Jēkabsone-Žogota 25 (4 atl.b., 4 piesp.), Tamane 17 (9 atl.), Baško 7, Jansone 3, Krūmberga 3, Tāre 5, Kārkliņa 3, Niedola 2

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi