Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mājinieki apmaldījās zonā

Latvijas un Igaunijas līgas zelts ceļo uz Tallinu, bronzas godalgas izcīna Ogres basketbolisti.

Pozicionālā uzbrukumā Latvijas un Igaunijas līgas finālturnīrā savā laukumā iestrēga VEF Rīga basketbolisti, kuri jau pusfinālā ne bez grūtībām pārvarēja BK Ogre zonas aizsardzību, bet finālā nespēja pielāgoties pretinieku aizsardzības maiņai un ar 75:86 zaudēja Kalev/Cramo. Kamēr zelta godalgas aizceļojušas uz Tallinu, pirms diviem gadiem Igaunijas galvaspilsētā no rokām izslīdējušās bronzas medaļas izcīnīja BK Ogre, kas "mazajā finālā" galotnē nosargāja 75:73 uzvaru pār Rapla.

VEF Rīga komanda finālā bija vadībā lielāko daļu pirmā puslaika, kas aizritēja ātrā un atlētiskā spēles manierē, tomēr pēc pārtraukuma Roberta Štelmahera trenētie tallinieši vairs neļāva laukuma saimniekiem izvērsties ātros uzbrukumos un iniciatīva strauji pārgāja viesu rīcībā. "Vefam patīk spēlēt ātrā pārejā, ar atlētiskiem caurgājieniem. Mūsu sākotnējais aizsardzības plāns īsti nenostrādāja, bet ķērāmies pie otrā un trešā, līdz sataustījām īsto pavedienu," treneris Štelmahers norādīja, ka rīdzinieku pašreizējais modelis nejūtas ļoti labi pozicionālā uzbrukumā. "Tiklīdz neļāvām viņiem gūt vieglos punktus, viņiem radās problēmas."

Iepriekš līdz Latvijas un Igaunijas līgas titulam aizveduši Ventspils komandu, Štelmahers un viņa palīgs Akselis Vairogs uzvarējuši abos līdzšinējos turnīros, bet pirmo reizi tajā triumfēja Jānis Kaufmanis. "Protams, patīk spēlēt Štelmahera vadībā. Ar viņu kopā savulaik uzvarējām arī Latvijas čempionātā," par sekmīgo sadarbību negaidītajā Valmiera/Ordo kluba triumfā atgādināja Tallinas kluba aizsargs. Arī viņš norādīja uz sekmīgo aizsardzības maiņu otrajā puslaikā. "Pirmajā viņi arī iemeta tādus trīspunktniekus, kādus viņi parasti nemet. Pat (centra uzbrucējs Miheils – aut.) Kaizers iemeta! Otrajā viņiem tā nekrita, un mēs ar pacietīgu spēli uzbrukumā un labu aizsardzību ieguvām pārsvaru," galvenos uzvaras iemeslus akcentēja Kaufmanis.

VEF Rīga abos Latvijas un Igaunijas līgas finālturnīros zaudējusi finālā. Tikmēr bronzas godalgas mājup pārveda Ogres basketbolisti, kuri līdzīgam panākumam ļoti tuvu bija pirms diviem gadiem Tallinā, kad laukuma saimnieki ar pēdējo sekunžu metienu liedza gūt vēsturisku panākumu. "Ļoti, ļoti negribējās atkārtot vēsturi, kad pretinieki šādi mums atņēma bronzas medaļas, tāpēc darījām visu, kas bija un nebija mūsu spēkos, lai šoreiz mērķi sasniegtu," gandarīts, bet noguris pēc turnīra bija viens no BK Ogre kapteiņiem Rinalds Sirsniņš. Saspringtā galotnē pret Rapla (75:73) saspēles vadītājs pēdējā minūtē trāpīja divus svarīgus soda metienus, kas viņam dienu iepriekš neizdevās līdzīgā situācijā pusfinālā pret VEF Rīga. "Uzvara pār vefu bija rokas stiepiena attālumā, bet šajā situācijā, kad savainojuma dēļ maz varēja palīdzēt Kristaps Dārgais, turnīru kopumā var vērtēt kā labu. Izdarījām to, kas bija mūsu spēkos."

Sirsniņš piekrita citam ogrēniešu līderim Rihardam Kuksikam, ka šajā turnīrā gūtas vērtīgas atziņas, kas var noderēt arī Latvijas čempionāta izšķirošajās spēlēs. Arī tur ļoti iespējama ir VEF Rīga un BK Ogre ceļu krustošanās. "Jānospēlē pacietīgāk uzbrukumā. Aizsardzībā mēs sitāmies, kā vien varējām. Pret VEF citādi nevar, kaut arī zini, ka nākamajā dienā sāpēs ribas," sezonas pēdējam cēlienam jau noskaņojas Kuksiks. 

Ceturtdaļfināla sērijas līdz trim uzvarām sāksies otrdien (Liepāja Valmiera Glass/ ViA) un trešdien (Ogre Latvijas Universitāte), bet pamatturnīra divas labākās komandas VEF Rīga un BK Ventspils cīņā iesaistīsies pusfinālā no 25. aprīļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi