Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Nerips: Sniegumam pārbaudes spēlēs Kauņā jābūt tuvu optimālajam

Bažīgs noskaņojums pirms pēdējā pārbaudes turnīra, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensībām, jaušams Latvijas dāmu basketbola valstsvienības galvenā trenera Aigara Neripa balsī. Sarunā ar Dienu viņš norādīja, ka Kauņā vismaz vienu no trim spēlēm cer aizvadīt kaujas sastāvā.

Diemžēl nopietnāki, nekā sākumā cerēts, izrādījušies centra spēlētājas Aijas Brumermanes un komandas kapteines Lienes Jansones savainojumi. Liene gan devusies uz Kauņu, taču treneri apņēmušies ievērot maksimālu piesardzību, lai spēlētāja neatsvaidzinātu pirksta traumu, ko guva iepriekšējā turnīrā Slovākijā. Mājās traumu dēļ palikušas arī Zane Jākobsone un Zane Tamane. «Pilnā sastāvā sagatavošanās ciklā esam aizvadījuši tikai divas spēles cikla sākumā,» ar nožēlu secināja Nerips. Tas, protams, nav veicinājis sapratni laukumā un apgrūtina treneru uzdevumus, jo līdz kvalifikācijas turnīra pirmajai spēlei atlikusi nedēļa.

Kauņā latvietes stāsies pretī mājiniecēm lietuvietēm, kā arī spēcīgajām Spānijas un Zviedrijas komandām. Ar kaimiņienēm pēdējās nedēļās spēlēts jau divreiz, bet arī šoreiz pretinieču sastāvs un, visticamāk, arī spēles stils atšķirsies. Spānietes cer šovasar reabilitēties par neveiksmi pērnajā Eiropas čempionātā, kur zaudēja izredzes tikt uz Londonas olimpiskajām spēlēm, bet Zviedrijas izlases kodolu veido basketbolistes, kas savulaik izcīnīja pasaules junioru čempionāta sudrabu un Eiropas junioru bronzu.

«Mazliet jāatstrādā rotācijas, ir pāris jaunu sadarbību, vienā no spēlēm, vēl nepateikšu, kurā, būs jānospēlē īpaši mobili. Sniegumam jābūt tuvu optimālajam,» Nerips uzskaitīja galvenos komandas uzdevumus Kauņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi