Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Porziņģis: Katru dienu pārliecinos, ka vecākiem Latvijā viss ir kārtībā

Pašizolācijā galvenais ir sakārtot galvu un attālināti kontaktēties ar cilvēkiem, secina Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas Mavericks latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis.

NBA regulārais čempionāts tika pārtraukts 11.martā pēc tam, kad Rūdijam Gobēram tika konstatēts koronavīruss. Arēnas ir slēgtas uz nenoteiktu laiku pat treniņiem, un nav skaidrs, kad un vai NBA sezona atsāksies.

Porziņģis tiešraidē NBA Instagram profilā žurnālistam Markam Folovilam atklāja, ka jūtās labi un pastāstīja par to, ko dara, atrodoties pašizolācijā.

"Tāpat kā visi, pildu dotos uzdevumus. Cenšos darīt tik, cik spēju, lai būtu formā un varēt būt gatavs jebkurā brīdī spēlēt. Man ir neliels stūrītis ar sporta inventāru, kā arī boksa maiss. Treneri mums ir izveidojuši plānu, kas pieejams telefona lietotnē. Viss ir veidots tā, lai būtu viegli saprotams," stāstīja Porziņģis, kurš cenšas arī lasīt grāmatas un piestrādāt pie savām boksa prasmēm.

Dienā, kad pārtrauca NBA turnīru, Porziņģis nepiedalījās Mavericks mačā ar Denveras Nuggets un nepatīkamo vēsti saņēma, atrodoties uz rezervistu soliņa.

"Mēs visi bijām šokā. Tobrīd es īsti neapjautu, cik lielā mērā tas mūs ietekmēs. Bija svarīgi zināt, kā viss ritēs tālāk un kas mums jādara. Man iepriekš karjerā jau bijuši grūti brīži. Izejot tiem cauri, saprotu, ka tas nav pasaules gals. Galvenais ir sakārtot galvu un kontaktēties ar cilvēkiem. Esmu ierobežots četrās sienās un daudz ko nevaru darīt, taču tas mani nenomāc. Svarīgi ir darīt lietas, kas psiholoģiski ļauj doties uz priekšu," skaidroja Porziņģis.

Porziņģis pirms nedēļas pievienojās kluba akcijai un apmaksāja vakariņas 60 koronavīrusa Covid-19 slimnieku aprūpē iesaistītajiem cilvēkiem. Īpaši aktīvi ar labdarību šajā laikā nodarbojas Mavericks īpašnieks Marks Kjūbans.

"Mums ir lielisks līderis - Marks, kurš mūs dzen uz priekšu un dara visu, lai palīdzētu cilvēkiem. Tieši tāpēc Dalasā viņu ciena," atzina Porziņģis.

Latvijas basketbolists ir ļoti norūpējies par to, kas notiek dzimtenē un arī Spānijā, kur viņš uzsāka profesionāļa gaitas.

"Spānijā ir smaga situācija, pat īsti nesaprotu, kas notiek. Ļoti svarīgi ir sekot līdzi norādījumiem, tas palīdzēs pēc iespējas ātrāk pārvarēt šo krīzi," aicināja Porziņģis.

"Latvijā situācijā ir diezgan laba. Katru dienu pārliecinos, ka vecākiem viss ir kārtībā un viņi ir drošībā. Sazināmies katru dienu. Pietrūkst vecāku, un ceru, ka drīz viņus varēšu satikt," pauda liepājnieks.

Mavericks Rietumos ar 40 uzvarām 67 spēlēs ir septītajā vietā. Porziņģis šosezon laukumā devies 51 spēlē, kurā vidēji guvis 19,2 punktus, izcīnījis 9,5 atlēkušās bumbas, veicis 1,7 rezultatīvas piespēles un bloķējis 2,1 metienu.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

 

Top komentāri

ZAZ
Z
Pārliecinājies? Izcili inteliģents cilvēks, prieks par viņu.
jānis
j
Tak ej dirst ar visiem saviem vecākiem, apnicis tas cīsiņš!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi