Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Sāk atšķirīgā gatavībā

VEF Rīga sakauj ceturtdaļfinālā pagurušo BK Liepāja.

Pusotru dienu ilgs pārtraukums nebija pietiekams, lai pēc uzvaras saspringtā ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā spēlē Liepājas basketbolisti pagūtu sakopot fiziskos un emocionālos resursus Latvijas čempionāta galvenā favorīta VEF Rīga izaicināšanai. Pašreizējie čempioni pusfināla pirmajā spēlē svētdien dominēja laukumā jau no pirmajām minūtēm un ar graujošu 99:60 uzvaru spēra pārliecinošu pirmo soli pretī finālam. Otrs pusfināla duelis sāksies pirmdien Ventspilī.

BK Liepāja vēl tikai piektdienas vakarā nodrošināja dalību pusfinālā, sērijas izšķirošās spēles galotnē ar 66:59 pieveicot Valmiera Glass/ViA. Jau šīs spēles laikā abu komandu pārstāvjiem bija manāmas noguruma un traumu seku pazīmes, bet valmieriešus pievīla metienu (21/73), un jo īpaši tālmetienu (4/30), precizitāte. Līdera lomu šoreiz neveiksmīgi centās uzņemties komandas kapteinis Edmunds Elksnis, kurš trāpīja vien divus no 18 metieniem, savukārt Liepājas komandā stabila vērtība abos laukuma galos bija Guntis Sīpoliņš ar 21 gūtu punktu. 

Pēc panākuma liepājniekiem bija vien pusotra diennakts, lai sagatavotos pusfinālam, kura pirmā spēle tika nozīmēta jau pulksten 14, turklāt svētdienas rītā vēl bija jāmēro pietiekami tālais ceļš uz Rīgu. Skaidrs, ka arī pretējā situācijā favorītu lomā būtu VEF Rīga basketbolisti, tomēr esošie apstākļi praktiski izslēdza jebkādu pārsteiguma iespēju. Jāatgādina, ka janvārī tieši BK Liepāja sagādāja vefiešiem vienu no diviem zaudējumiem Latvijas – Igaunijas līgas šīs sezonas pamatturnīrā.

Spēles pirmās ceturtdaļas galotnē divu Robertu, Blumberga un Krastiņa, tālmetieni vēl ļāva viesiem uz brīdi pat pārņemt vadību, tomēr drīz vien sekojošais VEF Rīga komandas vienpadsmit punktu izrāviens un pēc tam pārliecinoši uzvarētā otrā ceturtdaļa praktiski izšķīra sērijas pirmās spēles iznākumu.

Pusfināla sērija ritēs līdz trim uzvarām. Krietni spraigāka cīņa paredzama otrajā pusfinālā, kur pamatturnīrā piecās spēlēs trīs uzvaras guva BK Ventspils, kas kā vicelīderis ieguva arī laukuma priekšrocības. Sezonas otrajā pusē gan krietni kvalitatīvāk spēlēja BK Ogre, taču pavasari komanda sagaidījusi ar krietni patērētiem fiziskajiem resursiem. Nav arī skaidrības par atlētiskā uzbrucēja Kristapa Dārgā iespējām palīdzēt savai komandai sezonas izšķirošajā cēlienā.

Ventspils komanda pēc itin sekmīgas sezonas puses kopš gadumijas spēlējusi ļoti nestabili un uzvarējusi vien piecās no 14 spēlēm. Īpaši nepatīkams un bezcerīgs bija pēdējais klupiens Latvijas – Igaunijas līgas ceturtdaļfinālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi