Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Sametis: Iespēju, ne nāves grupa

Jāizmanto iespējas, kuras paši ar smagu darbu esam nopelnījuši. Šo Latvijas basketbola valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska pēc spēles ar Melnkalni teikto var tiklab attiecināt arī uz visu priekšsacīkšu turnīru. Sekmīgais turnīra sākums devis iespēju tikt otrajā posmā, turklāt pozīcijā, no kuras var nopietni pacīnīties arī par dalību izslēgšanas turnīrā. Šeit gan vietā teikt - stop! Nesteigsimies notikumiem pa priekšu un, gluži kā Latvijas basketbolisti, koncentrēsimies tikai katrai nākamajai cīņai. Dienas kārtībā Maķedonija.

Nokļūšana tā sauktajā Balkānu un Baltijas valstu «nāves grupā» beigu beigās, šķiet, ir nospēlējusi Latvijas komandai labvēlīgu lomu. Vispirms jau tāpēc, ka mazināja basketbolistu atbildības slogu. Pirms turnīra augstus mērķus izvirzīja gan bosnieši, gan maķedonieši, gan melnkalnieši, taču pat milzīgais līdzjutēju atbalsts tribīnēs neļauj šo komandu spēlētājiem pilnībā atraisīties. Jāņem vērā, ka arī mazāk spēcīgā konkurencē mūsu basketbolisti diezin vai būtu starp galvenajiem pretendentiem uz tikšanu nākamajā kārtā. Šoreiz visās spēlēs mums ir iespēja spēlēt no ierasti ērtākās otrā numura pozīcijas, un līdzšinējās cīņās to gana prasmīgi esam spējuši izmantot.

Otrs ieguvums ir tas, ka četras Balkānu valstu komandas ļoti labi pazīst cita citu, un tas vairo negaidīta iznākuma iespēju to savstarpējās spēlēs. Kā pierādījums ir līdzšinējie rezultāti un turnīra tabula, jo konkurenti savstarpējās cīņās punktus dala itin līdzīgi, turklāt laukumā atstāj daudz spēka un emociju. Šādā, Kristapa Janičenoka vārdiem sakot, ķīselī arī mūsu komandai parādās papildus iespējas.

Jebkurā gadījumā galvenais darbiņš joprojām jāizdara basketbolistiem pašiem, turpinot cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Sagatavojot komandu, treneri savu darbu līdz šim paveikuši godam, kas ne reizi vien šajā turnīrā ļāvis panākt lūzumu nelabvēlīgās situācijās. «Soli pa solim» stratēģija ļāvusi Latvijas basketbolistiem pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas finālturnīru sākt ar divām uzvarām, un ir pārliecība, ka iespēja tikt pie panākuma būs vēl. Atliek to izmantot!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunā...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi