Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Skats uz dienvidaustrumiem

Kaspars Cipruss: ja priekškvalifikācija tiks rīkota sabraukumā, noteikti pieteiksimies tā rīkošanai.

Optimāls variants no sportiskā un loģistikas viedokļa – Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība ceļu uz 2023. gada Pasaules kausa finālturnīru priekškvalifikācijā augustā sāks pret Baltkrievijas un Rumānijas komandu. "Izloze nav ne laba, ne slikta. Mums jākoncentrējas pašiem uz savu sniegumu un gatavošanos turnīram, lai neuzkāptu uz grābekļiem, kādi mums jau sāpīgus belzienus sagādājuši," Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss aicina mācīties no iepriekšējās pieredzes un pienācīgi sagatavoties cīņai arī ar šķietami zemāka līmeņa pretiniekiem. Kvalifikācijas turnīrā iekļūs divas no trijām katras priekškvalifikācijas kārtas komandām. 

Lielākā daļa Eiropas basketbola lielvalstu vēl tikai gaida ceturtdien paredzēto kontinenta finālturnīra jeb EuroBasket 2022 izlozi, bet latviešiem pēc tā kvalifikācijā piedzīvotā fiasko nākas raudzīties jau uz tālākiem mērķiem. Jaunieceltā valstsvienības trenera Lukas Banki ugunskristības augustā paredzētas pret Baltkrievijas un Rumānijas izlasi. "Turnīra izspēles sistēma vēl nav skaidra, bet varianti ir tikai divi – sabraukuma burbuļi vai mājas/izbraukuma spēles. Vēl gaidām ziņas no FIBA (Starptautiskā Basketbola federācija – aut.). Ja būs sabraukumi, noteikti pieteiksimies tā rīkošanai," sarunā ar Dienu apliecināja Cipruss.

Latvija izlozē bija iekļauta spēcīgākajā no trim groziem, tāpēc nevarēja nokļūt vienā grupā ar Zviedrijas, Melnkalnes un Ziemeļmaķedonijas komandu. "Eiropā vāju komandu nav. Ja nekoncentrēsimies, varam atkal tikt pie nepatīkamiem pārsteigumiem," brīdināja Cipruss. LBS ģenerālsekretārs gan pauda gandarījumu, ka izdevies izvairīties no Dānijas, kas parādīja ļoti labu sniegumu un pārspēja arī Lietuvu nupat notikušajā Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kā arī ģeogrāfiski tālajām Portugāles un Islandes komandām. "Ja būs mājas un izbraukuma spēļu formāts, tie būtu sarežģīti pārlidojumi no loģistikas viedokļa. Baltkrievijā un Rumānijā nešaubīgi ir finansiāli un epidemioloģiski vienkāršāk sarīkojami izbraukumi."

Rumānija pēdējā gada laikā notikušajā EuroBasket 2022 kvalifikācijas turnīrā piedzīvoja sešus zaudējumus pret Spānijas, Izraēlas un Polijas komandu, bet kādā no lielajiem finālturnīriem vienīgo reizi pēdējo 34 gadu laikā spēlējusi 2017. gadā, kad bija viena no četrām Eiropas čempionāta rīkotājām (bilance 0-5). Baltkrievijas ceļš uz EuroBasket 2022 beidzās jau tā priekškvalifikācijā, un tai tiesības pretendēt uz dalību Pasaules kausā bija jāpierāda jau pirmajā atlases kārtā, kur konkurencē ar Portugāli, Kipru un Albāniju sābri izcīnīja otro vietu (bilance 5-1).

Valstsvienības treneris Luka Banki ar LBS starpniecību izteicis cerību, ka līdz augustā paredzētajām kvalifikācijas spēlēm epidemioloģiskā situācija pasaulē būs labvēlīga tribīņu atvēršanai skatītājiem. "Nevaru vien sagaidīt, kad sāksim gatavošanās procesu, lai varētu parādīt labāko sniegumu un nopelnītu mūsu kaislīgo fanu atbalstu," itāli citē basket.lv. Cipruss norādīja, ka gatavošanās plānus notikusī izloze neietekmēs. Pirmajā treniņnometnē no 9. līdz 22. jūnijam pulcēsies trenera mazāk iepazītie valstsvienības kandidāti, bet pēc tam līdz oficiālajai treniņnometnei plānoti atklātie treniņi. Kandidātu saraksts, kā arī galvenā trenera palīgi tikšot nosaukti maija vidū.

Basketbols. 2023. gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācija

C grupa: Zviedrija, Austrija, Portugāle

D grupa: Latvija, Rumānija, Baltkrievija

E grupa: Melnkalne, Dānija, Islande

F grupa: Ziemeļmaķedonija, Šveice, Slovākija

Pievērs uzmanību

  • Pirmās kārtas turnīrā priekškvalifikācijā iekļuva Baltkrievijas, Islandes, Portugāles un Slovākijas komanda, tām pievienojās astoņas EuroBasket 2022 kvalifikācijas grupu pēdējo vietu ieguvējas
  • Kvalifikācijas turnīrā iekļūs divas labākās katras grupas komandas, kurām pievienosies 24 EuroBasket 2022 dalībnieces
  • Pasaules kausam no Eiropas kvalificēsies 12 komandu. Finālturnīru 2023. gadā paredzēts rīkot Filipīnās, Indonēzijā un Japānā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi