Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Australian Open: Gulbis smagā piecu setu cīņā piekāpjas 18 gadus vecam mājiniekam

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien Austrālijas atklātā čempionāta pirmās kārtas mačā piecos setos ar rezultātu 7-5, 0-6, 6-1, 6-7(2), 6-8 piekāpās 18 gadus vecajam mājiniekam Tanasi Kokinakim, kurš ATP rangā ieņem vien 147.pozīciju. Mač kopumā ilga aptuveni četras stundas, pēdējo setu abiem spēlējot teju pusotru. Spēles laikā Gulbis neizmantoja četras mačbumbas.

Tādējādi latvietis arī otrajā jaunās sezonas turnīrā zaudējis jau pirmajā spēlē.

Kokinakis Austrālijas čempionāta 2.kārtā tiksies ar savu tautieti Semu Grotu, kurš iepriekš ar 6-3, 7-6(4), 6-4 uzveica serbu Filipu Krajinoviču. 27 gadus vecais Grots ATP rangā ieņem 82.pozīciju.

Otro kārtu sasniegušais Kokinakis ticis pie 45 ATP ranga punktiem un 60 000 Austrālijas dolāru jeb aptuveni 42 514 eiro. Tikmēr Gulbim jāsamierinās ar 10 ranga punktiem.

Maču Gulbis sāka neveiksmīgi, pēc līdzvērtīga pirmā geima otrajā ļoti pārliecinoši zaudējot savu servi. Trešajā geimā Kokinakis zaudēja tikai vienā izspēlē un panāca 3-0 savā labā, bet nākamajā geimā Gulbis nospēlēja bez kļūdām un ieguva savu pirmo punktu. Piektajā geimā latvietis atguva breiku, kad uzvarēja visās četrās izspēlēs pie mājinieka serves, bet sestajā geimā sportisti iesaistījās saistošā un ilgā cīņā, kurā pārāks bija Gulbis, panākot 3-3.

Septītajā geimā Kokinakis atguva vadību, bet nākamajā geimā tika pie divām breikbumbām. Gulbis ar pacietīgu spēli un labu servi abas bumbas atspēlēja, brīdi vēlāk atjaunojot neizšķirtu. Devītajā geimā austrālietis pēc nepārliecinoša sākuma strauji uzlaboja sniegumu un pārliecinoši tika pie punkta, bet nākamajā geimā Gulbis uzvarēja visās izspēlēs un panāca 5-5. Visās izspēlēs latvietim izdevās uzvarēt, arī nākamajā geimā pie austrālieša serves, kas Gulbim ļāva servēt par uzvaru setā. Iespaidīgo sēriju latvietis turpināja arī nākamajā geimā, kad ar teicamām servēm nodrošināja uzvaru setā.

Otro setu Gulbis aizvadīja ļoti neveiksmīgi, pirmajos piecos geimos uzvarot vien četrās izspēlēs un nokļūstot graujošos iedzinējos ar 0-5. Otrajā geimā Kokinakis izmantoja pirmo no divām breikbumbām, bet ceturtajā geimā - otro no trim breikbumbām. Seta gaitā latvietis vairākas reizes izrādīja klaju neapmierinātību ar skatītāju uzvedību viņas serves laikā, vienā no epizodēm izkliedzot "Izrādiet taču cieņu". Tas sestajā geimā noveda pie vēl vienas breikbumbas austrālietim, kuru viņš izmantoja, setā uzvarot ar 6-0.

Trešais sets sākās ar Gulbja benefici, kurš spēja divreiz lauzt pretinieka servi un izvirzījās vadībā ar 3-0. Pēcāk Kokinaki vairs nespēja atspēlēties, ļaujot Gulbim triumfēt ar 6-1.

Ceturtajā setā Gulbis turpināja uzvarēto izspēļu sēriju, sausā uzvarot gan pirmo geimu pie savas serves, gan otro geimu pie austrālieša serves. Trešajā geimā latvieša panākumu sērija pārtrūka, turklāt Kokinakis izmantoja vienīgo iegūto breikbumbu un vēlāk atjaunoja cīņā līdzsvaru. Pēc sešiem nospēlētiem geimiem rezultāts setā bija 3-3, bet neizšķirts saglabājās arī pēc nākamajiem diviem geimiem. Pēc devītā geima rezultāts kļuva 5-4 Gulbja labā, bet desmitajā geimā viņš neizmantoja pateicīgu situāciju mačbumbas iegūšanai. Latvietis 12.geimā atgriezās identiskā pozīcijā un šoreiz tika pie divām mačbumbām, taču austrālietis tās abas ar servi atspēlēja. Ļoti saspringtā un ilgstošā geima turpinājumā Gulbis ieguva arī trešo un ceturto mačbumbu, taču arī tās mājinieks atspēlēja, vēlāk tomēr savu servi nosargājot.

Taibreikā latvietis pieļāva vienu kļūdu pēc otras, nonākot pārliecinošos iedzinējos ar 1:5 un vēlāk tajā zaudējot ar 2:7.

Piektā seta ievadā abi sportisti spēkojās ļoti līdzvērtīgi, bet ceturtajā geimā tribīņu vētraini atbalstītais Kokinakis ieguva vienu breikbumbu, kuru gan Gulbis sekmīgi atspēlēja. Arī turpinājumā spēle ritēja spraigi un bagāti ar garām izspēlēm, pēc sešiem geimiem rezultātam esot 3-3. Septītajā geimā kārtējās garajās izspēlēs Gulbis divreiz tika pie breikbumbas, taču Kokinakis allaž atspēlējās. Arī devītajā geimā Gulbis neizmantoja vienu breikbumbu, bet desmitajā geimā salīdzinoši kritiskā brīdī pie savas serves uzvarēja trīs izspēlēs pēc kārtas un emocionālā cīņā nosargāja duelī līdzsvaru.

Pēc nākamajiem diviem geimiem rezultāts bija 6-6, cīņai turpinoties līdz kāda sportista divu punktu pārsvaram. Sekojušajā geimā latvietis ieguva vēl trīs breikbumbas un neizmantoja arī tās, otrajā gadījumā austrālietim pie sev tik svarīgā punkta tiekot vien pēc atkārtojuma skatīšanās un nervus kutinošā cīņā servi tomēr nosargājot. Nākamajā geimā pēc divām Gulbja kļūdām Kokinakis ieguva pirmo mačbumbu, kuru latvietis atspēlēja ar netveramu servi. Nedaudz vēlāk mājinieks pēc kārtējām Gulbja kļūdām servē ieguva otro mačbumbu, kuru ovācijām bagāto tribīņu priekšā Kokinakis izmantoja.

Gulbis, kurš ATP pasaules vienspēļu rangā ieņem 13.vietu, sacensībās bija izlikts ar 11.numuru, bet Kokinakis pasaules rangā pašlaik ieņem 147.pozīciju. Viņi savā starpā līdz šim nebija tikušies.

Pašlaik ieņemtā vieta ATP rangā ir austrālieša karjeras rekords. Pagājušajā sezonā viņš aizvadīja deviņus mačus ATP tūrē, izcīnot divas uzvaras, kā arī triumfēja vienā Future sērijas turnīrā.

Kokinakis 2013.gadā spēlēja Austrālijas un ASV atklāto čempionātu junioru turnīru finālos, bet pērn savā debijas reizē Grand Slam pamatsacensībās Austrālijā pārvarēja vienu kārtu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi