Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Briedis: Domāju, ka turpinājums bus amerikāņu ringā

Pārsvars faktiski visos elementos ļāva Mairim Briedim piektdien Liepājā pārliecinoši ar tehnisko nokautu pieveikt čehu Lubošu Šudu cīņā par pasaules smagsvaru (līdz 91 kilogramam) čempiona jostu Starptautiskās Boksa asociācijas (IBA) versijā. Piecos raundos latvieša pārsvars bija tik liels, ka pretinieks no tālākās cīņas atteicās. Briedis un viņa treneri cer, ka gūtais panākums plašāk pavērs durvis uz vēl neapgūto Amerikas profesionālā boksa pasauli, kur jau redzams nākamais mērķis - čempiona josta kādā no prestižāko boksa organizāciju versijām, pirmdien raksta laikraksts Diena.

Vēsturiskais notikums Latvijas profesionālajā boksā neapšaubāmi aizritēja to dienu traģisko notikumu ēnā. Briedis, kurš pats ikdienā strādā iekšlietu sistēmā, nenoliedza, ka nemitīgi, līdz pat izbraukšanai uz cīņas norises vietu sekojis līdzi notikumiem galvaspilsētā, bet uzvaru cīņā veltīja visiem nelaimē cietušajiem. Ringā Latvijas bokseris attaisnoja favorīta statusu un pierādīja savu pārākumu, un pirms sestā raunda čehs Šuda atteicās no tālākās cīņas. "Viņš no tālākās cīņas atteicās, jo neesot vairs redzējis ar vienu aci un negribējis riskēt. Viņu saprotu, jo tālāk jau pašam vien ar savu galvu un veselību būs jādzīvo. Diezin vai viņam par cīņu samaksāja tik daudz, lai šoreiz ietu uz visu banku," Briedis kā bokseris kolēģa lēmumu izprata, lai gan atzina, ka tas liedzis viņam sevi pārbaudīt divpadsmit raundu cīņā. "Biju domājis pa īstam sākt boksēt tikai pēc sestā septītā raunda. Diemžēl sanāca tikai pieci."

Visticamāk, tālākais ceļš Brieža profesionālajā karjerā arvien biežāk vedīs pāri Atlantijas okeānam, kur pirmā, ne tā veiksmīgākā pieredze gūta jau šovasar. Gūtās mācības tiks ņemtas vērā, turklāt nu jau Latvijas bokseri Amerikā uzlūkos kā sevi jau pierādījušu sportistu. "Pagaidām nākotni vēl ir grūti prognozēt, taču domāju, ka turpinājums būs amerikāņu ringā. Bokss ir sarežģīts ar to, ka jāpanāk, lai tevi ievērotu. Tikai tad var tikt tālāk," treneris Čerņigovs atgādināja, ka boksa tirgus Amerikā un Eiropā tomēr ir divas ļoti atšķirīgas pasaules. Briedis piekrita tam, ka izcīnītajam titulam jākalpo par tramplīnu, lai sevi pierādītu Amerikas publikai.

Plašāk lasiet rakstā Paver durvis uz Ameriku pirmdienas, 25.novembra, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi