Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Elīza Tīruma: Siguldas trase bija tik ātra, ka bija sarežģīti tikt galā ar spiedienu

Latvijas kamaniņu braucējas Elīza Tīruma un Ulla Zirne pēc starta Siguldā notiekošajā Eiropas čempionātā atzina, ka izcīnītās vietas nav tās, uz kurām sportistes cerējušas, taču braucieni nebija tik slikti. "Esmu daļēji apmierināta ar startu. Protams, rezultāts varēja būt labāks, taču izdarīju tik, cik varēju," sarunā ar žurnālistiem sacīja Tīruma, kura Eiropas čempionāta ieskaitē bija 7.

, bet Pasaules kausā – 11.vietā. Ulla Zirne Eiropā bija 15., bet Pasaules kausā – 21.pozīcijā. "Braucieni nemaz nebija tik slikti. Jā, bija pāris mazas kļūdiņas, taču diemžēl neizdevās saglabāt pat savu pirmajā braucienā iegūto vietu," ar nožēlu atzina 18 gadus vecā sportiste. 

Elīza Tīruma norādīja, ka ledus šoreiz bijis tik ātrs, ka tā dēļ neizdevās tikt galā ar spiedienu trasē, kas maksāja ar kļūdām svarīgās vietās brauciena beigu daļā. Kopumā gan sniegums Siguldā tikai vairojis pārliecību par saviem spēkiem, kas bija sašķobījusies pēc ne visai veiksmīgajiem Pasaules kausa posmiem šī gada sākumā. "Vienu brīdi emocijas bija pavisam lejā, taču nu jau pamazām iet uz augšu, kas priecē. Kamana it kā slīd labi, taču bija daudz likumsakarību, kuru dēļ tie rezultāti nebija cerētie. Varu vainot tikai pati sevi, nevienu citu," atzina Tīruma. Viņa pauda gandarījumu, ka līdz izbraukšanai uz Sočiem, kur februārī risināsies ziemas olimpiskās spēles, būs iespēja padzīvot mājās: "Tas ir liels pluss. Būšu kopā ar savējiem, varēšu gulēt savā gultā, darīt visu, kā ierasts."

Izlases jaunākajai dalībniecei Ullai Zirnei abos braucienos izdevās sasniegt personiskos rekordus Siguldas trasē. "Nebija tā, ka Eiropas čempionāts radīja kādas īpašas sajūtas. Uz visām sacensībām cenšos noskaņoties vienādi," stāstīja sportiste. Viņa jau drīzumā dosies uz Insbruku, kur piedalīsies pasaules junioru čempionātā, bet pēc tam jau jāsteidzas uz Sočiem. Mājās starp sacensībām izdosies pabūt vien pāris stundu. "Nevaru vien sagaidīt olimpiskās spēles. Domāju, ka būs interesanti, turklāt trase man ļoti patīk." Zirnes treneris Kaspars Dumpis paslavēja audzēkni par to, ka viņa veica divus stabilus un labus braucienos. "Ulla ir malacis, jo mājas trasē tik atbildīgā brīdī nav nemaz tik vienkārši nobraukt stabili. Es neredzēju būtiskas kļūdas, turklāt personiskais rekords labots par pussekundi, kas ir milzīgs progress. Protams, šādā aukstumā mūsu kamanas, salīdzinot ar pārējiem, īpaši neiet. Tāpat vēl vairāk jāpiestrādā pie starta, jo tas joprojām ir starp sliktākajiem no visām. Tur viņa ļoti daudz zaudē. Īpaši jau šādā, īsā trasē," Dumpis atklāja, kur iespējams visvairāk progesēt. Atpalicībai startā ir objektīvi iemesli, jo Ulla savā vecumā pārējām krietni zaudē svarā. "Jāliek ļoti daudz papildsvara, lai viņa būtu līdzvērtīga ar citām sportistēm. Ekipējumā liekam svinu, taču tas, protams, patraucē veikt labu startu. Fiziski Ulla sezonas sākumā bija spēcīgāka, taču traumu un vairāku kritienu dēļ sanāca saraustīts treniņprocess. Tas šobrīd liek par sevi manīt."

Treneris atklāja, ka šīs sacensības nebūt nebija svarīgākās Ullas šīs sezonas kalendārā. Nozīmīgāks bija jau pirms pāris nedēļām Siguldā notikušais Eiropas junioru čempionāts, kurā viņai 4.vieta, kā arī vēl gaidāmais pasaules junioru čempionāts un olimpiskās spēles. "Mērķi? Konkrētus neesam izvirzījuši, taču nešaubos, ka Ulla domā tikai par godalgotām vietām starp junioriem. Citādi jau nebūtu jēgas braukt un cīnīties. Olimpiskajās spēlēs ceru uz četriem stabiliem braucieniem, un tad jau visādi var sanākt. Līdz šim, cik esam Sočos braukuši, Ullai bija diezgan labi rezultāti. Tā ir viņai parocīga, gara trase, kurā jācenšas cīnīties pat par iekļūšanu labāko divpadsmitniekā," optimistiski noskaņots ir Kaspars Dumpis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi