Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Izglītības un zinātnes ministrijas pateicības rakstus saņem Latvijas atlēti - Eiropas trešo spēļu laureāti

Šodien, 7.jūlijā, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) īpašā godināšanas pasākumā sveica Eiropas III spēļu dalībniekus – sportistus, trenerus un atbalsta personālu. Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša pasniedza 17 pateicības rakstus par izcilajiem sasniegumiem, kā arī piešķīra uz Latviju atceļojušās divas zelta medaļas Agatei Caunei un Līnai Mūzei.

"Eiropas trešajās sporta spēlēs Latvijas sportistu sniegums ir izcils: septiņas medaļas, no kurām trīs - zelta. Šādas uzvaras ceļ mūsu nacionālo un valstisko pašapziņu, un es varu tikai novēlēt arī turpmāk iepriecināt mūs ar uzvarām tik atšķirīgos sporta veidos," pauž A.Čakša.

Pateicības rakstus saņēma: par izcīnīto trešo vietu Eiropas spēlēs smaiļošanā 200 m distancē Roberts Akmens un viņa treneris Aleksandrs Timoškevičs; par izcīnīto trešo vietu taekvondo Jolanta Tarvida un viņas treneris Markus Kofloffel; par izcīnīto otro vietu kāpšanas sportā Edvards Gruzītis un viņa trenere Linda Gruzīte; par izcīnīto otro vietu Eiropas spēlēs stenda šaušanā Dainis Upelnieks un viņa treneris Uģis Dronka; par izcīnīto pirmo vietu Eiropas spēlēs 3x3 basketbolā Kārlis Apsītis, Francis Gustavs Lācis, Kristaps Gludītis un Zigmārs Raimo un viņu treneris Raimonds Feldmanis;

Reizē ar pateicības rakstu saņemšanu savas zelta medaļas tieši šodien pirmo reizi ap kaklu lika Agate Caune - par izcīnīto pirmo vietu Eiropas spēlēs 5000 m skrējienā, kā arī Līna Mūze -  par izcīnīto pirmo vietu Eiropas spēlēs šķēpmešanā. Tika godināti arī viņu treneri Raitis Ravinskis un Zigismunds Sirmais.

LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks uzrunā atlētiem norāda: "Starti Eiropas spēlēs apliecina Latvijas komandas labo sagatavotību pirms nākamajām Olimpiskajām spēlēm Parīzē.  Eiropas spēļu ietvaros piecu sporta veidu atlētiem bija iespēja izcīnīt ceļazīmi uz 2024. gada Parīzes Olimpiskajām spēlēm, kaut arī mūsu sportistiem neizdevās aizsniegties līdz tām, tomēr tika gūti vērtīgi Olimpiskās kvalifikācijas ranga punkti un pieredze turpmākām cīņām. Sasniegtie rezultāti ir labs indikators arī LOK veiktajām pārmaiņām atlētu finansējuma sistēmā un  profesionālajam Latvijas Olimpiskās vienības  sniegtajam profesionālajam atbalstam  pirms olimpiskās sagatavošanās periodā".

Atgādinām, ka 2.jūlijā Polijas pilsētā Krakovā ar krāšņu noslēguma ceremoniju tika aizvadītas III Eiropas spēles. Latvijas komandu tajās pārstāvēja 56 sportisti 16 vasaras sporta veidos, vienlaikus šajā sporta forumā notika arī Eiropas čempionāts komandām vieglatlētikā, kurā startēja arī 46 mūsu vieglatlēti. Latvijas komanda izcīnīja septiņas medaļas, ierindojoties 25.vietā nāciju vērtējumā pēc medaļu kopskaita, apsteidzot savas kaimiņvalstis Lietuvu (29.vieta) un Igauniju (31.vieta) 41 valstu skaitā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi