Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grigorjeva pēc neveiksmīgas izlozes zaudē jau pirmajā olimpiskajā duelī, bet cīnīsies par bronzu

Latvijas labākā brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva savā pirmajā Tokijas olimpisko spēļu cīņā svara kategorijā līdz 62 kilogramiem otrdien ar rezultātu 0:8 piekāpās galvenajai favorītei Aislu Tinibekovai no Kirgizstānas. Tomēr vēlāk Tinibekova ļoti pārliecinoši sasniedza sacensību finālu, kas Grigorjevai trešdien ļaus sacensties gandarījuma turnīrā, kurā iespējams iegūt bronzas medaļu.

Trešdien plkst. 5:00 pēc Latvijas laika Grigorjeva sacentīsies ar trīskārtējo Eiropas čempionāta medaļnieci Kristu Inci no Rumānijas. Lai izcīnītu medaļu, viņai nepieciešams uzvarēt vēl divos dueļos.

Grigorjeva cīņas pret turnīra pirmo numuru Tinibekovu pirmajā minūtē zaudēja punktu par iziešanu ārpus laukuma, bet perioda izskaņā vēl vienu punktu zaudēja par pasivitāti, nokļūstot iedzinējos ar 0:2, tomēr kopumā duelis bija vienlīdzīgs. Otrā puslaika sākumā pretiniece veiksmīgi iegāja Grigorjevai kājās, rezultātam esot jau 0:4, bet cīņas pēdējā minūtē par diviem paņēmieniem ieguva vēl pa diviem punktiem un kādreizējai Latvijas labākajai sportistei nācās samierināties ar zaudējumu pret ļoti spēcīgu konkurenti.

Nedaudz vairāk nekā stundu vēlāk Tinibekova ceturtdaļfinālā pieveica arī Inci, kura sākotnēji nemaz nespēja kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet ceļazīmi ieguva pēc Ziemeļkorejas izstāšanās no šīm sacensībām. Arī šajā duelī pēc pirmā puslaika rezultāts bija 2:0, bet otrās daļas otrajā minūtē Tinibekova ar veiksmīgu pretuzbrukumu nolika konkurenti uz lāpstiņām.

Pusfinālā, kas notika jau vakara sesijā, Tinibekova sacentās ar vien 22 gadus veco šī brīža Eiropas čempioni Irinu Koļadenko no Ukrainas, kura olimpiskās spēles sāka ar divām ļoti ātrām uzvarām. Viņa ir arī 2019. gada pasaules čempionāta sudraba medaļas ieguvēja. Tomēr Kirgizstānas sportiste atkal bija ļoti pārliecinoša un jau otrā perioda pirmajā minūtē savāca nepieciešamo desmit punktu pārsvaru, lai duelis tiktu noslēgts priekšlaicīgi.

Grigorjevas un Inces cīņas uzvarētāja izšķirošajā duelī par bronzu sacentīsies ar Koļadenko.

Tinibekova ir 2019. gada pasaules čempione un kopš tā laika zaudējusi tikai vienā cīņā, bet 2017. gadā viņa pasaules meistarsacīkstēs guva bronzas godalgu. Grigorjevai līdz šim olimpiskajās spēlēs nav gājis veiksmīgi - 2012. gadā Londonā viņa guva devīto vietu, bet četrus gadus vēlāk Riodežaneiro bija astotā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi