Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Gulbis ATP rangā pakāpies vēl par vienu pozīciju

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpies par vienu pozīciju un tagad ieņem 80.vietu.

Šonedēļ Gulbis piedalīsies Vācijā paredzētā Hamburgas ATP World Tour 500 sērijas turnīrā, kur pirmajā kārtā spēkosies ar pieredzējušo argentīnieti Huanu Monako.

Šosezon 26 gadus vecais Gulbis 21 spēlē guvis tikai piecas uzvaras, tiesa, četros no pēdējiem pieciem turnīriem viņš spējis pārvarēt pa vienai kārtai. Aizvadītajā nedēļā latvietis piedalījās Bostades ATP World Tour 250 turnīrā Zviedrijā, otrajā kārtā piekāpjoties francūzim Polam-Anrī Matjē.

Kā zināms, ievērojamu kritienu rangā Gulbis piedzīvoja pēc Francijas atklātā čempionāta, kad, nespējot nosargāt pērn iegūtos punktus, no 29.vietas noslīdēja uz 87.pozīciju. Pašlaik Gulbja kontā ATP rangā ir 620 punkti, kas ir par desmit punktiem vairāk nekā iepriekšējā rangā.

Latvijas otrā rakete rangā ir Mārtiņš Podžus, kurš šonedēļ noslīdējis par astoņām vietām un ieņem 445.pozīciju. Iepriekšējā nedēļā M.Podžus bija 437.vietā, kas bija jauns sportista karjeras rekords. Arī viņa dvīņubrālis Jānis jaunākajā rangā noslīdējis par četrām vietām un ieņem 742.pozīciju. Tikmēr Miķelis Lībietis atrodams dalītā 1868.vietā.

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Pasaules ranga līderis kopš pērnā jūlija sākuma ir serbs Novāks Džokovičs, kurš pirms divām nedēļām Vimbldonas čempionāta finālā pārspēja pasaules otro raketi šveicieti Rodžeru Federeru, šajā turnīrā uzvarot otro gadu pēc kārtas.

Otrais joprojām ir visu laiku visilgāk pirmajā vietā bijušais Federers, bet trešais - brits Endijs Marejs, kuram seko Šveices sportists Stans Vavrinka. Piektais joprojām ir japānis Kei Nišikori.

Tikmēr sesto vietu joprojām ieņem čehs Tomāšs Berdihs, kuram seko Davids Ferrers no Spānijas. Astotais ir Kanādas tenisists Milošs Raoničs, bet devītais - horvāts Marins Čiličs. Savukārt vēl joprojām desmitais ir spānis Rafaels Nadals, kas ir viņa zemākā pozīcija pēdējo desmit gadu laikā.

Iepriekšējā nedēļā norisinājās trīs ATP raudzes turnīri. Par Bogotas ATP World Tour 250 turnīra Kolumbijā uzvarētāju kļuva ar otro numuru izliktais austrālietis Bernards Tomičs, kurš finālā ar 6-1, 3-6, 6-2 pieveica ar trešo numuru izlikto francūzi Adrianu Manarino. Par Horvātijā notikušā Umagas ATP World Tour 250 turnīra čempionu kļuva sacensību ceturtais numurs austrietis Dominiks Tīms, finālā ar 6-4, 6-1 apspēlējot portugāli Žuau Sousu. Visbeidzot, Bostades ATP World Tour 250 turnīrā, kurā piedalījās arī latvietis Gulbis, triumfēja francūzis Benuā Pērs, kurš sacensību noslēdzošajā mačā ar 7-6 (9:7), 6-3 uzvarēja ar otro numuru izlikto spāni Tomiju Rovredo.

Tikmēr ATP dubultspēļu rangā visaugstāk no Latvijas tenisistiem atrodas Gulbis, kurš noslīdējis par trīs vietām un nu ieņem 359.pozīciju. Arī Lībietis nokrities uz dalītu 625.ailīti. Dvīņubrāļi Podži tikmēr dala 709.vietu, bet Rihards Emuliņš un Krišjānis Stabiņš dala 1360.pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi