Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Gulbis piedzīvo iespaidīgu kāpumu ATP rangā

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP rangā pakāpies par 35 pozīcijām uz 82.vietu.

Kā ziņots, latvietis pagājušajā nedēļā aizkļuva līdz pat Vīnes ATP World Tour 500 sērijas turnīra pusfinālam, kas ir viņa labākais sasniegums šosezon.

Jaunākajā rangā Gulbja rēķinā ir 655 punkti. Viņa 35 pozīciju kāpums ir pārliecinoši lielākais vadošā simtnieka vidū. Pagājušajā nedēļā Gulbis rangā bija atkāpies uz 117.pozīciju, pirmo reizi kopš 2013.gada februāra atstājot TOP 100. 

Šonedēļ Gulbis startē ATP 500 sērijas turnīrā Bāzelē, Šveicē, kur jau pirmajā kārtā otrdien jātiekas ar ranga 14.numuru Džonu Isneru no ASV. Aizvadītajā nedēļā Vīnē latvietis prata 208 cm garo eisu meistaru Isneru pārspēt trijos setos ar 6-4, 4-6, 6-4. Karjeras kopējā bilance pret Isneru Gulbim ir pozitīva (3-2). Šīs spēles uzvarētājs Bāzeles turnīra otrajā kārtā tiksies ar kādu no amerikāņiem - Denisu Kudlu vai Džeku Soku.

Šosezon latvietis ATP pamatturnīros uzvarējis tikai 11 no 34 mačiem, nopelnot nedaudz vairāk kā 583 tūkstošus ASV dolāru. 

No citiem Latvijas tenisistiem ATP rangā visaugstāk atrodas Mārtiņš Podžus, kuram kritums par divām pozīcijām un 526.vieta. Viņam seko dvīņubrālis Jānis (843.vieta, +10), Miķelis Lībietis (863., -3) un Mikus Losbergs, kurš atrodas dalītā 1759.pozīcijā.

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Ļoti pārliecinošu līderpozīciju saglabā serbs Novāks Džokovičs, kuram seko Lielbritānijas pārstāvis Endijs Marejs un tenisa leģenda Rodžers Federers no Šveices. Ceturtais ir Federera tautietis Staņislass Vavrinka, kuram seko čehs Tomašs Berdihs (aizvadītajā nedēļā triumfēja Stokholmas turnīrā) un japānis Kei Nišikori. Astoņnieku noslēdz Spānijas tenisisti - septītais ir Rafaels Nadals, kuram seko Vīnes turnīra uzvarētājs Davids Ferrers. Devīto vietu ieņem Kanādas sportists Milošs Raoničs, bet desmitais ir francūzis Žo Vilfrīds Conga.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi