Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jaunajiem šahistiem labākā vieta pasaules čempionātos kopš 2009.gada

Latvijas jaunais šahists Arsens Bataševs otrdien Urugvajā ar izcīnītu 20.vietu finišēja pasaules čempionātā U-16 vecuma grupā, kas ir Latvijas jauno šahistu labākais panākums pēdējo astoņu gadu laikā.

Urugvajas galvaspilsētā Montevideo notika pasaules čempionāts jauniešiem U-14, U-16 un U-18 vecuma grupās, Latviju pārstāvot deviņiem šahistiem.

Labāko rezultātu sasniedza Bataševs, kurš U-16 grupā izcīnīja 6,5 punktus no 11 iespējamajiem, kas viņam kopvērtējumā deva augsto 20.vietu.

Bataševs bija vienīgais no Latvijas šahistiem, kuram pēdējā kārtā izdevās izcīnīt uzvaru un turnīrā sasniegt 50% punktu robežu. Tatjanas Voronovas audzēknis panākumu pēdējā kārtā ar baltajām figūrām guva pret reitingā daudz augstāk esošo vācieti Aleksandru Rīsu.

Pērn Eiropas čempionātā savā vecuma grupā Bataševs ierindojās tikai 110.vietā, bet savā iepriekšējā pasaules čempionātā viņš bija 135.pozīcijā.

Bataševa ieņemtā vieta pasaules čempionātos ir augstākā Latvijas jaunajiem šahistiem kopš 2009.gada, kad Toms Kantāns finišēja 19.vietā.

Vēl Montevideo notikušajās sacensībās 23.vietā ar 5,5 punktiem palika Elizabete Limanovska, kura startēja U-18 grupā meitenēm.

Otro labāko punktu summu no Latvijas pārstāvjiem guva Grigorijs Morozli, kurš U-14 vecuma grupā zēniem ar sešiem punktiem ieņēma 33.vietu.

Tāpat 33.vietu, bet ar 5,5 punktiem, ieņēma Klāvs Stabulnieks, kurš startēja U-18 grupā. Labāko četrdesmitniekā vēl iekļuva māsas Golstas U-14 vecuma grupā meitenēm, jo Ramona ar 5,5 punktiem bija 35., bet Madara ar pieciem punktiem - 36.vietā.

U-18 grupā Rebeka Atte ar trim punktiem ieņēma 45.vietu, Alise Tiseļskaja ar 3,5 punktiem U-16 grupā palika 56.pozīcijā, bet Roberts Sevastjanovs šajā pašā grupā zēniem ar 3,5 punktiem ierindojās 66.pozīcijā.

Jau vēstīts, ka U-8, U-10 un U-12 pasaules čempionāts pirms tam notika Brazīlijā. Tur piedalījās pieci Latvijas jaunie spēlētāji, no kuriem augstāko vietu ieguva Marija Krasiļņikova, kura bija 39.pozīcijā U-8 vecuma grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi