Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jaunās paaudzes iespēja

Latvijas un Igaunijas handbolisti sacentīsies PČ priekškvalifikācijā.

Labi iepazītu un principiālu konkurentu divcīņā Latvijas un Igaunijas handbolisti ceturtdien Valmierā un sestdien Tallinā sacentīsies par iespēju piedalīties 2025. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Abām komandām nāksies iztikt bez vairākiem pieredzējušiem līderiem, taču laukumā sevi alkst apliecināt jaunās paaudzes vadošie spēlētāji. Pirmā spēle ceturtdien pulksten 19.40 sāksies Valmierā, tās tiešraide LTV7.

"Ar igauņiem šī nav ne pirmā, ne otrā reize. Pazīstam viņus, viņi – mūs. Tam ir gan savi plusi, gan mīnusi," Latvijas izlases vārtsargs Artūrs Kuģis norādīja, ka spēlētāji viens otru labi iepazinuši ne tikai gana biežajos valstsvienību dueļos, bet arī Baltijas līgas spēlēs vietējo klubu sastāvā. Viņiem būs pietiekami liela loma savu izlašu spēlē, jo tām nāksies iztikt bez iepriekšējo gadu līderiem. Latvijas komandai kārtējo reizi nepalīdzēs spilgtākā zvaigzne Dainis Krištopāns, kā arī Vācijā spēlējošais vārtsargs Rolands Ļebedevs, savainojumu dēļ nebūs pašmāju spēcīgākā kluba Tenax vadošo spēlētāju Nils Kreicbergs, Antons Šuleiko un Ņikita Pančenko. Arī igauņu lielākās zvaigznes Maits Patrails, Deners Jānimā un Martins Johansons nebūs ierindā, taču abās komandās netrūks spilgtu jauno spēlētāju. Latvijas izlasē cerības tiek saistītas ar ārzemēs handbolu apguvušajiem Raulu Erlandu Serafimoviču, Jāni Pāvelu Valkovski, Ralfu Geisleru, kā arī perspektīvajiem Valdi Kalniņu, Endiju Kušneru un citiem. "Izlasē ir jaunas sejas, tāpēc galvenais treneris vēl cenšas izkost katra individuālās spējas. Džeki mēģina uzsūkt pēc iespējas vairāk informācijas," noskaņojumu pirmajos treniņos Rīgā pirms došanās uz Valmieru raksturoja Kuģis.

Šis būs otrais cikls serbu trenera Davora Čuturas vadībā, un viņš komandai piesaistījis vēl divus ārzemju speciālistus no Spānijas – video analīzes treneri Laureano Martinesu Simonu, kā arī fiziskās sagatavotības un vārtsargu treneri Santjago Garjido Pintosu. Latvijas Handbola federācijas vadība neslēpj, ka pēc paaudžu maiņas no izlases labāki rezultāti tiks gaidīti nākamo piecu sešu gadu griezumā.

Pievērs uzmanību 

  • 2025. gada Pasaules čempionātu paredzēts izspēlēt Horvātijā, Dānijā un Norvēģijā 
  • Citos priekškvalifikācijas pāros spēlēs: Turcija – Itālija, Slovākija – Kosova, Lielbritānija – Somija un Luksemburga – Izraēla
  • Iepriekšējā reizē pret igauņiem 2020. gada EČ kvalifikācijā latvieši bija pārāki ar 30:24 un 24:18

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi