Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas handbola izlase sāk izšķirošās cīņas par EČ finālturnīru

Kā bonuss pēc labi padarīta darba pirmajā kvalifikācijas kārtā Latvijas handbola valstsvienībai būs cīņa par tikšanu uz 2014. gada Eiropas čempionāta finālturnīru. Apakšgrupā četru komandu cīņā par divām ceļazīmēm uz Dāniju latviešiem gan jāsamierinās ar pastarīšu statusu, taču jau iepriekš Valda Labanovska vadītā komanda spējusi līdzvērtīgi cīnīties arī pret visaugstākās raudzes pretiniekiem. Kvalifikācijas turnīru Latvija sāks trešdien pulksten 19.45 Ungārijā.

Kopš Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs sadalīts divās kārtās, Latvijas handbolistiem galvenais uzdevums allaž bijis pirmās kārtas pārvarēšana, kas abas reizes arī ir izdevies, lai gan konkurence arī šajā turnīra fāzē bija itin nopietna. Vasarā pirmās kārtas turnīrā Turcijā «aiz borta» atstājām kaimiņus igauņus, kuru handbola līmenis parasti vērtēts augstāk par mūsējo.

Arī šoreiz kvalifikācijas otrajā posmā jāsacenšas ar vismaz pāris galvastiesu pārākiem pretiniekiem - titulētajām Horvātijas un Ungārijas komandām, kā arī regulāriem finālturnīru dalībniekiem slovākiem. No pirmā acu uzmetiena šķiet, ka konkurenti nav tik spēcīgi kā iepriekšējā ciklā (Vācija, Īslande, Austrija), taču Latvijas valstsvienības galvenais treneris Valdis Labanovskis iebilda: «Ja varētu izvēlēties, šo grupu neņemtu.» Viņaprāt, horvātu, ungāru un slovāku fiziskais spēles stils mūsu komandai ir krietni neparocīgāks un gaidāmas grūtākas cīņas nekā, piemēram, pret Īslandi vai Zviedriju, kas skaitās spēcīgākas. «Viņi darbojas kā mašīna,» atzina Labanovskis, norādot, ka pretī jāliek saliedēta komandas spēle. To gan nebūs viegli izdarīt, jo trīs kvalifikācijas ciklos, kopš viņš ir pie izlases stūres, ne reizi nav izdevies sapulcināt labāko sastāvu, turklāt treniņiem atvēlētais laiks pirms spēlēm ir gaužām īss. Arī šoreiz komanda sapulcējās tikai pirmdien, turklāt bez diviem līderiem - uzbrucējs Aivis Jurdžs palicis Vācijā ģimenes pieauguma dēļ, bet vārtsargs Raimonds Šteins guvis savainojumu.

Par tikšanu uz finālturnīru sapņot vēl krietni pāragri, taču spēles ar spēcīgiem konkurentiem jāizmanto pašu meistarības celšanai. «Iepriekšējā ciklā izbraukumā bijām faktiski izcīnījuši uzvaru pār olimpiskajiem vicečempioniem īslandiešiem, taču zaudējām, jo paši nenoticējām, ka to varam izdarīt. Līdzīgi iepriekš bija pret Čehiju. Jo biežāk mums būs šāda līmeņa spēļu, jo būs vairāk pārliecības par saviem spēkiem,» pirms došanās uz Ungāriju atklāja Latvijas Handbola federācijas viceprezidents Anrijs Brencāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Handbols

Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrā kārta
4. grupa: Horvātija, Ungārija, Slovākija, Latvija
31.X 19.45 Ungārija - Latvija, 3.XI 19.05 Latvija – Horvātija

Pievērs uzmanību!

Latvijas izlases pirmie un otrie pretinieki savā starpā šovasar tikās cīņā par Londonas olimpisko spēļu bronzas godalgām - ar 33:26 pārāki bija horvāti
No 4. grupas komandām tikai Latvija ne reizi nav piedalījusies pasaules vai Eiropas čempionātu finālturnīrā
Otrajā kvalifikācijas kārtā 28 komandas sacenšas par 15 ceļazīmēm uz finālturnīru Dānijā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi