Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas handbolisti sestdien Dobelē izaicinās horvātu zvaigznes

Reta iespēja pašu mājās redzēt pasaules visaugstākā līmeņa handbolistus sestdien būs Dobelē, kur 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas otrajā spēlē Latvijas valstsvienība uzņems divkārtējos olimpiskos čempionus Horvātijas handbolistus. Spēle sestdien pulksten 19 sāksies Dobelē. Tiešraide LTV7.

Horvātiju var dēvēt par Dienvidslāvijas rokasbumbas tradīciju un panākumu turpinātāju - tieši horvāti veidoja 1988. gada olimpiskās bronzas komandas kodolu, bet Mirko Bašičs un Pavle Jurina kaldināja Dienvidslāvijai pasaules čempionu titulu.

Neatkarības gados Horvātija handbolā bijusi sekmīgākā no bijušās Dienvidslāvijas valstīm, regulāri spēlējot par olimpiskajām, pasaules un Eiropas čempionātu godalgām. Arī šovasar Londonas olimpiskajās spēlēs Horvātija izcīnīja bronzas godalgas un būs starp galvenajām favorītēm janvārī paredzētajā pasaules čempionātā Spānijā.

Horvātijas izlase Latvijā ierodas ne visai labā noskaņojumā, jo kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē savā laukumā pret Slovākiju (25:21) neparādīja ne tuvu savu labāko sniegumu. «Šī nebija Horvātija. Zinājām, ka nebūs viegli, taču varam vainot tikai sevi par parādīto sniegumu,» padotos, par spīti gūtajai uzvarai, sarāja Horvātijas izlases galvenais treneris Slavko Goluža, aicinādams aizmirst vasarā olimpiskajās spēlēs gūtos panākumus. «Lai arī kontrolējām spēles gaitu, neizmantojām vismaz sešas iespējas ātros pretuzbrukumos salauzt pretiniekus. Turpmāk jāspēlē labāk.» Pretinieku stratēģis savas valsts medijiem atzinās, ka Latvijas komanda viņam ir līdz galam neiepazīta, taču apsolīja agresīvu un ātru spēli uzbrukumā.

Latvijas izlase tikmēr ar dalītām izjūtām atgriezusies no Ungārijas, kur cienīgi sāka, taču uz paguruma fona pārlieku bieži kļūdījās un ar 25:32 zaudēja laukuma saimniekiem.

«Šādā līmenī kļūdas netiek piedotas - jākoncentrējas mačam visu 60 minūšu garumā. Vēl jāuzlabo sniegums aizsardzībā un jāpiestrādā pie vārtu gūšanas ātrajos un pusātrajos uzbrukumos,» gatavošanās plānu ieskicē komandas galvenais treneris Valdis Labanovskis. «Pret Horvātiju mūs gaida līdzīga spēle šai [pret Ungāriju], tāpēc analizēsim šīs spēles video un piestrādāsim pie vājajām vietām,» sacīja treneris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Handbols

Eiropas čempionāta kvalifikācija
Otrā kārta
4. grupa
Ungārija 1-0, +7, 2
Horvātija 1-0, +4, 2
Slovākija 0-1, -4, 0
Latvija 0-1, -7, 0

Komanda, uzvaras-zaudējumi, vārtu attiecība, punkti
3.XI 19.05 Latvija - Horvātija, 4.XI Slovākija - Ungārija

Pievērs uzmanību!

Horvātija ir divkārtēja olimpiskā čempione 1996. un 2004. gadā un vēl divas reizes spēlējusi par bronzas godalgām (2008 un 2012). Horvātu rēķinā ir arī pasaules čempionāta zelts (2003) un trīs sudrabi, kā arī pa divām Eiropas čempionāta sudraba un bronzas godalgām
Pretinieku sastāvā Dobelē neredzēsim vienu no šī sporta veida spožākajām zvaigznēm Ivano Baliču - divkārtēju pasaules labāko handbolistu. Tiesa, izcilu spēlētāju horvātiem netrūkst. Īpašu uzmanību der pievērst Igoram Vori, kurš tika iekļauts 2009. gada pasaules čempionāta simboliskajā izlasē un atzīts par labāko aizsardzības spēlētāju
Horvāti būs spēles favorīti, taču arī tādiem Latvijas izlase savā laukumā pratusi izrādīt pretestību.Lielākā uzvara izcīnīta pirms trim gadiem, kad Rīgā krita tābrīža olimpiskie, pasaules un Eiropas čempioni francūži


 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi