Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

LOK ārkārtas Ģenerālajā asamblejā vēlēs jaunu prezidentu

Šodien Rīgā norisināsies Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ārkārtas Ģenerālā asambleja, kurā plānots ievēlēt LOK prezidentu un trūkstošos LOK Izpildkomitejas (IK) locekļus.

LOK ārkārtas Ģenerālā asambleja Latvijas Universitātes Zinātņu mājā Rīgā, Jelgavas ielā 3, sāksies plkst.11, bet reģistrācija paredzēta no plkst.10.

Ārkārtas Ģenerālās asamblejas darba kārtībā iekļautas LOK prezidenta vēlēšanas, iztrūkstošo LOK IK locekļu ievēlēšana no LOK biedru – olimpisko sporta veidu federāciju prezidentu vai izpildinstitūciju vadītāju vidus, kā arī trīs LOK viceprezidentu ievēlēšana no LOK IK locekļu vidus pēc LOK prezidenta priekšlikuma un debates.

Maija vidū līdzšinējais LOK prezidents Žoržs Tikmers, kurš nonāca masu mediju uzmanības lokā saistībā ar iespējamu interešu konfliktu, nolēma atstāt amatu, taču LOK Ģenerālās asamblejas ārkārtas sesijā tika nobalsots pret Kārļa Lejnieka atstādināšanu no LOK ģenerālsekretāra amata.

Uz prezidenta amatu LOK saņēma Latvijas Airēšanas federācijas prezidentes Guntas Vlasenko, Latvijas Volejbola federācijas prezidenta Jāņa Buka un Latvijas Modernās pieccīņas goda prezidenta Andra Feldmaņa pieteikumus.

Buku uz LOK prezidenta amatu izvirzīja piecas olimpiskās federācijas - Latvijas Basketbola savienība, Latvijas Peldēšanas federācija, Latvijas Riteņbraukšanas federācija, Latvijas Sērfošanas un SUP federācija un Latvijas Volejbola federācija.

Vlasenko par LOK prezidenta kandidāti ir pieteica Latvijas Airēšanas federācija, bet Feldmani šim amatam virzīja Latvijas Modernās pieccīņas federācija.

Tāpat LOK saņēma arī 23 pieteikumus uz 11 LOK Izpildkomitejas locekļu amata vietām.

LOK pēc pieteikumu saņemšanas veic iesniegto dokumentu atbilstības pārbaudi. Paredzams, ka atzinumu par pieteikto kandidātu un iesniegto dokumentu atbilstību LOK Statūtu, LOK Vēlēšanu nolikuma un LOK Ģenerālās asamblejas 26.maija sesijas lēmuma prasībām sniegs LOK Juridiskā komisija.

Balstoties uz šo atzinumu, LOK Izpildkomiteja sagatavos kandidātu sarakstu projektus izskatīšanai LOK Ģenerālās asamblejas 11.jūlija sesijā, kas pieņems lēmumu par kandidātu saraksta apstiprināšanu un nodošanu vēlēšanām, pārbaudot arī pieteikto kandidātu klātbūtni sesijā. Šo iemeslu dēļ kandidātu saraksta gala versija var atšķirties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi