Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

M.Dukurs: Krieviem Altenbergā bija svarīgi parādīt vislabāko rezultātu

"Nopietnā cīņa mani pilnīgi noteikti nepārsteidza, jo es redzēju, cik nopietni šīm sacensībām gatavojās Krievijas komanda," pēc jaunās sezonas pirmajām sacensībām Vācijas trasē Altenbergā un sīvā cīņā izrautas uzvaras pārdomās ar laikrakstu Diena dalījās pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs.

M.Dukurs abu braucienu summā tikai par 0,03 sekundēm apsteidza Krievijas izlases līderi, olimpisko čempionu Aleksandru Tretjakovu, bet trešais bija vēl viens krievs Ņikita Tregubovs.

"Krievi Altenbergā ieradās vienu nedēļu pirms pārējiem, lai labāk piebrauktu trasi. Nesen no darba tika atlaists viens no vācu treneriem, tāpēc viņiem bija svarīgi parādīt vislabāko rezultātu. Nebija tikai viens iemesls, kāpēc Tretjakovs pietuvojās līdz trim simtdaļām. Krieviem ir uzlabota tehnika - vismaz rāmji ir jauni, izgatavotas jaunas slieces, un startā, salīdzinot ar pagājušo gadu, viņš no sava rezultāta nometa piecas simtdaļas." Dukurs nesteidz piekrist viedoklim, ka Krievijas komanda būtu iemanījusies slidas īpaši sagatavot uz pirmo braucienu. "Pirms starta visām slidām tomēr pāriet pāri ar 400 markas smilšpapīru. Ja ir uzlikts īpašs pulējums, smilšpapīrs to noņemtu nost vai arī tad slidas īpaši labi slīdētu abos braucienos."

Tikmēr bija gaidīts, ka cīņā par medaļu iesaistīsies korejietis Sunbins Juns, kurš PK 2014./2015. gada sezonas pēdējās sacensībās Sočos summā uzrādīja trešo rezultātu. Juns pirmajā braucienā bija sestais, bet otrajā viņam tikai 19. rezultāts un summā 12. vieta. "Korejieša sniegums man arī bija pārsteigums. Treniņbraucienos it kā bez lielas piepūles viņam bija labs starta ieskrējiens, nodomājām - mačos vēl pieliks, turklāt tehniku viņam gatavo brits Kristens Bromlijs, bet laikam jau neizturēja sacensību spriedzi."

Tikai piektais palika vecākais brālis Tomass, kurš, pēc Martina domām, nav trāpījis mērķī ar ekipējuma izvēli. "Kad viņš izvēlējās slidas konfigurāciju, es jau noteicu - nu, nu... Tomass atbildēja, ka gribot riskēt. Tomass otrajā braucienā arī kļūdījās pārejā uz piekto virāžu un trases lejasdaļā."

Nākošais PK posms jau šīs nedēļas izskaņā norisināsies citā Vācijas trasē Vinterbergā, bet vēl pēc nedēļas sportisti sacentīsies Kēnigszē. Turpinājumā sacensībās jau 2016.gada sākumā turpināsies ar trim posmiem Ziemeļamerikā.

VIDEO: M.Dukurs sezonu sāk ar triumfu Altenbergā 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi