Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Mūze: Tik finālā būtu kā ar lāpstiņu apgāzt Everestu

Sajūsmināta pēc olimpiskās debijas bija 19 gadus vecā Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze, kura ar sasniegto rezultātu bija apmierināta. Viņa gan norāda, ka vieta finālā būtu brīnums – kā ar lāpstiņu apgāzt Everestu –, taču viņa noteikti nepalikšot zaudētāja, jo izbaudot olimpisko atmosfēru pilnībā.
“Protams, tas uztraukums bija jūtams, īpaši jau pirmajā metienā. Tad bija tā, ka viss bija pieplūdis no pirkstu galiņiem līdz matiņiem. Šķita, ka bija pārāk daudz emocijas, pārāk daudz enerģijas un spēka. Tāpēc arī nesanāca. Pēc tam nedaudz nomierinājos, pamazām pieradu pie atmosfēras un sāku jau justies kā mājās. Kā Smiltenē – tikai pāris tūkstošus reižu lielākā apmērā,” salīdzināja sportiste. 

“Protams, rezultāta ziņā vienmēr var arī vairāk, taču es domāju, ka priekš olimpiskajām spēlēm rezultāts nav slikts. Tas ir labāk, nekā metu Eiropā. Šogad tika trīs reizes esmu metusi tālāk. Ja labi paveiksies, tad var tikt arī finālā. Tas man būtu kā nogāzt Everestu ar mazo lāpstiņu.”

Mūze ar sajūsmu atcerējās dienu, kad pēdējā brīdī kļuva par olimpieti: “Izbaudu šeit katru dienu. Visi esam kā komanda, ceļamies un krītam par otru. Manos deviņpadsmit gados tas ir fantastiski. Otrās grupas rezultātus gaidīšu tribīnēs. Tur raudāšu un smiešos, un turēšu īkšķus. Būtu feini, ja finālā būtu gan trīs Latvijas šķēpmetējas, gan trīs šķēpmetēji.”

Kā noskaidrojās brīdi vēlāk, Līna palika pirmā aiz 12 finālistu vidus - ar pēdējo metienu kvalifikācijas normu izpildīja spēcīgā vāciete Katarīna Molitore (62,05), uz 13.vietu nobīdot latvieti Mūzi (59,91). Olimpiskajā debijā 19 gadus vecajai sportistei tas ir ļoti labs rezultāts - vietu finālā būtu nodrošinājis 21 centimetru tālāks metiens.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi