Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Nedēļas nogalē norisināsies tradicionālās vieglatlētikas sacensības Kuldīgas Katrīnas kauss

Šo sestdien, 19. janvārī, Kuldīgas vieglatlētikas manēžā, Dzirnavu ielā 13, notiks starptautiskas sacensības vieglatlētikā Kuldīgas Katrīnas kauss, kur pulcēsies gan Latvijas vadošie sportisti, gan arī labākie vieglatlēti no Itālijas, Igaunijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Baltkrievijas, Krievijas un Nīderlandes, informē organizatori.

Latvijas sportistus pārstāvēs Eiropas čempionāta bronzas medaļas īpašniece, Londonas olimpisko spēļu 9. vietas ieguvēja, viena no Latvijas sporta uzlecošajām zvaigznēm Laura Ikauniece. Savu dalību sacensībās apstiprinājuši arī olimpieši Mareks Ārents, Poļina Jeļizarova un citi Latvijas labākie vieglatlēti. Īpaši just līdzi un atbalstīt aicinām mūsu kuldīdzniekus: Kristu Paulu Zaķi, Uģi Joci, Annu Abersoni, Aneti Midrijāni un Zani Andersoni. 

Laura Ikauniece šodien atgriezusies Latvijā no treniņnometnes Amerikā, Maiami. „Esam ieradušies no karstuma aukstumā. Kuldīgas Katrīnas kausā ceru uz personīgo rezultātu uzlabošanu. Ļoti gribas startēt, tās šogad būs pirmās sacensības telpās. Treniņi bija ideāli, ceru, ka arī rezultāti sacensībās būs labi, jo Kuldīgas manēža ir īpaša ar ātru segumu un siltām telpām,” saka sportiste. L.Ikauniece sacensībās skries 60 m un 60 m barjeras. Labākais rezultāts 60 m skrējienā L.Ikauniecei ir 7,65 sekundes, bet 60 m barjerskrējienā – 8,44 sekundes. 

Olimpiete Poļina Jeļizarova pirms sestdien gaidāmajām sacensībām jūt nelielu uztraukumu, jo šogad tas būs pirmais nopietnais starts. Sportiste ir labā fiziskā formā. Vienu mēnesi aizvadīta treniņnometne Amerikā, tādēļ pastāv cerība, ka 1500 m skrējienā tiks uzstādīts personīgais rekords – vismaz 4 minūtes un 15 sekundes, vai vēl labāk. Sportiste uzskata, ka Kuldīgas vieglatlētikas manēža kā sporta bāze ir ļoti laba, skrejceļš ir piemērots labu rezultātu sasniegšanai, jo pagriezienos virāžu tikpat kā nejūt. Sportiste priecājas arī par sīvo konkurenci, jo bez tās labus rezultātus uzrādīt nevar. 

Kārtslēcējs Mareks Ārents jau trešo gadu piedalīsies Kuldīgas Katrīnas kausā. Šīs viņam šogad būs pirmās nopietnās sacensības, kurās tiek plānots izpildīt Eiropas normatīvus, pārlecot 5,72 m. Sportists ir labā fiziskā formā un uz Kuldīgu brauc ar vislabākajām sajūtām. Viņš priecājas, ka Kuldīgā, atšķirībā no Rīgas, ir silta manēža, kas ir būtiski, lai sasniegtu augstus rezultātus. 

Kuldīdznieks Uģis Jocis sacensībās skries 1500 m. Pērn šajā disciplīnā tika izcīnīta augstā 3. vieta. Sportists ir pārliecināts, ka panākumi neizpaliks un rezultāts tiks uzlabots. Sīvu konkurenci sportists sagaida no diviem Lielbritānijas un viena Baltkrievijas sportista, kas arī pieteikušies sacensībām. U.Jocis sacensības ļoti gaida un ir tām rūpīgi gatavojies – treniņi katru dienu, dažreiz arī divas reizes dienā. Viņš ir labā sportiskā formā un priecāsies jau trešo gadu piedalīties „Kuldīgas Katrīnas kausā”. „Skriet mājās tā ir īpaša atmosfēra un atbildība, lieliski uzmundrina daudzie skatītāji, kas ik gadu apmeklē sacensības,” saka U.Jocis. 

„Kuldīgas Katrīnas kausa” sacensību sākums 15.30. Svinīgā atklāšana ar Kuldīgas novada Domes priekšsēdētājas Ingas Bērziņas piedalīšanos – 18.00. Pēc atklāšanas jau tradicionāli sacensības simboliski ievadīs mazie bērni, apskrienot goda apli, tērpušies uzņēmuma „Amazone” sarūpētajos krekliņos. 18.20 sāksies vakara programma ar elites sportistu startiem. 

Detalizētu informāciju par sacensībās pieteikušajiem dalībniekiem var iegūt www.kuldigasports.lv, uzspiežot uz Kuldīgas Katrīnas kausa banera. 

SACENSĪBU PROGRAMMA
Dienas programma
15.30               60 m                sievietes
15.45               60 m                vīrieši
16.05               1000 m            sievietes
16.15               1000 m            vīrieši
16.30               augstlēkšana     sievietes
16.40               300 m              sievietes
17.00               tāllēkšana         sievietes            (elite)
17.10               300 m              vīrieši
17.45               60 m fināls        sievietes
17.50               60 m fināls        vīrieši

18.00 Sacensību atklāšanas ceremonija 

Vakara programma
18.20               tāllēkšana         vīrieši                (elite)
18.20               60 m barjeras   sievietes            (elite)
18.35               60 m barjeras   vīrieši                (elite)
18.40               kārtslēkšana     vīrieši                (elite)
19.00               augstlēkšana     vīrieši
19.10               1500 m            sievietes            (elite)
19.20               1500 m            vīrieši                (elite)
19.40               400 m              sievietes            (elite)
19.50               400 m              vīrieši                (elite)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi