Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Noslēdzies Latvijas čempionāts Siguldas divcīņā (šahs+krokets)

Ja šajās brīvdienās braucāt uz Siguldu, tad, iebraucot pilsētā, ceļa kreisajā malā varējāt manīt baltos un melnos tērpos tērptus cilvēkus, kuri spēlēja kroketu (uz perfekta zāliena ar iespaidīgu āmuru tika sists pa bumbu) un šahu. Tas bija Latvijas čempionāts Siguldas divcīņā, kurš notika no 11. - 12. jūlijam. Gan šahs, gan krokets vēsturiski ir aristokrātiskas spēles, tamdēļ dalībniekiem jāievēro ģērbšanās stils, kas Siguldas divcīņas gadījumā ir 50% melns, 50% balts apģērbs.

Šogad čempionātā piedalījās seši dalībnieki, kuri katrs ar katru izspēlēja vienu šaha partiju un vienu kroketa spēli. Vienas kārtas ilgums ir aptuveni pusstunda šaha partijai un pusstunda kroketa spēlei. Šahā augstākais tituls ir lielmeistars, savukārt kroketā, kā joko paši kroketa spēlētāji, stiprāko mēdz saukt kā “lielāko āmuru”. Lai pret spēcīgu šahistu kroketistam būtu izredzes šaha partijā, tad tā norisinājās pēc handikapa sistēmas – stiprākais pretinieks pēc reitinga noņēma sev no galdiņa noteiktu skaitu figūru. Tieši tas pats arī uz otru pusi – spēcīgam kroketistam bija jādod vājākam papildus sitieni.

Pagājušajā gadā par Latvijas čempioni kļuva Sandra Harlinska, kura šogad, pēc atzīšanas par Siguldas gada sportisti, bija apņēmības pilna aizstāvēt savu titulu. Tomēr pēc divu dienu cīņām par uzvarētāju šogad kļuva Latvijas viens no vadošajiem kroketa spēlētājiem Jānis Šteins (Kroketa klubs SIG-LIG), 2. vieta Ivars Jēkabsons (Siguldas šaha klubs) un 3. vieta Sandra Harlinska (SIG-LIG kroketa klubs, Siguldas šaha klubs). Līdz ar to var uzskatīt, ka Jānis Šteins ir pasaules stiprākais Siguldas divcīņnieks.

Ideja par Siguldas divcīņu pirms gada radās Sandra Harlinskai, kura ikdienā spēlē abus sporta veidus: gan kroketu, gan šahu.  Siguldas divcīņu var spēlēt jebkurš, kuram ir iemaņas šaha un kroketa spēlēšanā. Ja šahu var iemācīties spēlēt arī internetā, tad kroketu no sākuma ir vērts pamēģināt uzspēlēt kopā ar kādu no Latvijas treneriem – Sandru Harlinsku vai Jāni Šteinu. To var izdarīt, sazinoties ar SIG-LIG kroketa klubu, šajā klubā var pieteikties nākošā gada Siguldas divcīņas čempionātam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi