Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Olimpisko uguni pieticīgā ceremonijā nodod Tokijas spēļu rīkotājiem

Tokijas olimpisko spēļu rīkotāji ceturtdien Grieķijā saņēma olimpisko uguni pieticīgā ceremonijā laikā, kad aktuāls ir jautājums, vai spēles vasarā būtu jānotur, ņemot vērā jauno koronavīrusa pandēmiju.

Bijusī japāņu peldētāja Naoko Imoto, kura dzīvo Grieķijā, ceturtdien saņēma pagājušajā nedēļā senajā Olimpijā aizdegto olimpisko uguni gandrīz tukšā "Panathenaic" stadionā, kurā 1896.gadā notika pirmās modernās olimpiskās spēles.

Grieķijas Olimpiskās komitejas vadītājs Spiross Kapraloss sacīja: "Mēs ceram, ka olimpiskā liesma nodzēsīs vīrusu."

Japānas rīkotājkomitejas prezidents Joširo Mori, ar video palīdzību izteica cerību, ka liesmas ierašanās piektdien Japānā palīdzēs "izgaiņāt tumšos mākoņus, kas karājas virs pasaules."

Tūlīt ievietota laternā, olimpiskā uguns Japānas ziemeļos ieradīsies, lai 26.martā uzsāktu ceļu uz Tokiju no Fukušimas prefektūras, kura 2011.gadā smagi cieta zemestrīcē, cunami un trīs reaktoru sabrukšanā vietējā atomelektrostacijā.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) tiek kritizēta par turpināšanu gatavoties no 24.jūlija līdz 9.augustam paredzētajās spēlēs, neskatoties uz globālo veselības krīzi, kuras laikā vairāk nekā 200 000 cilvēku ir inficēti un mirušo skaits tuvojas 9000.

Papildus bailēm saslimt ar vīrusu, sportisti un amatpersonas uzskata, ka dažādās treniņu iespējas dažādās pasaules daļās notiek izraisa negodīgu konkurenci.

SOK atzīst, ka "tiek meklēts risinājums ar vismazāko negatīvo ietekmi uz sportistiem. SOK prezidents Tomass Bahs atzīmēja, ka trešdien notikusī videokonference ar sportistiem bija "ļoti konstruktīva un sniedza mums ieskatu noteikošajā."

Tikmēr Honkongas karatē komandas olimpiskā cerība Lī Čuņs Ho kļuvis par pēdējo sportistu, kurš saslimis ar vīrusu, vienlaikus trenējoties Tokijas spēļu kvalifikācijas turnīram Francijā, ziņo Honkongas Sporta institūta preses sekretārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi