Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ostapenko Kvebekā apspēlē WTA ranga 48.vietas īpašnieci Bartelu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Kvebekas WTA International sērijas turnīra pirmās kārtas mačā pirmdien ar 7-6 (8:6), 4-6, 6-4 apspēlēja vācieti Monu Bartelu. Cīņa bija ļoti sīva, un tās ilgums bija divas stundas un 15 minūtes.

Ostapenko jau pirmā seta pirmajā geimā nopelnīja divas breikbumbas, taču nerealizēja nevienu no tām. Pirmo reizi Latvijas tenisiste pretinieces servi lauza trešajā geimā, kad panāca 2-1. Tiesa, tas viņai nemaz tik viegli nepadevās - breikbumbu šajā geimā realizēja tikai no trešās reizes. Ceturtajā geimā Ostapenko tika pie vēl viena punkta, panākot jau 3-1. Tomēr jau nākamajos trīs geimos pie punkta tika Bartela, kura vienreiz arī lauza Ostapenko servi (4-3).

Turpinājumā sportistes bija nepiekāpīgas un katra uzvarēja pie savas serves, līdz rezultāts bija neizšķirts 6-6. Lai noteiktu uzvarētāju pirmajā setā, tenisistēm bija jāaizvada taibreiks. Tā sākumā Ostapenko nonāca vadībā ar 5:3, taču jau nākamajās izspēlēs veiksmīgāka bija Bartela, kura panāca neizšķirtu 6:6. Tiesa, nākamos divus punktus guva un uzvaru šajā setā izcīnīja tieši Latvijas tenisiste.

Otrā seta trešajā geimā Bartela lauza Ostapenko servi un panāca 2-1 viņas labā. Atlikušajos spēles nogriežņos uzvarēja tenisiste, kura tobrīd servēja, līdz ar to Latvijas sportistei neizdevās izvirzīties vadībā. Zīmīgi, ka sestajā geimā Latvijas sportistei tomēr bija iespēja realizēt breikbumbu un panākt neizšķirtu 3-3, taču tas neizdevās.

Trešā seta sākumā sportistes aizvadīja ļoti sīvu cīņu. Jau pirmajā geimā Bartelai bija iespēja realizēt kādu no četrām breikbumbām, taču tas sportistei neizdevās. Tajā geimā tenisistes vairākkārt spēlēja "vienādi", vadībā esot kā vienai, tā arī otrai sportistei. Tomēr spēles nogriežņa beigās pie punkta tika tieši Ostapenko. Nākamajā geimā divas breikbumbas nopelnīja jau Latvijas tenisiste, kurai arī izdevās lauzt pretinieces servi un izvirzīties vadībā ar 2-0.

Nākamajos trīs geimos pie punktiem tika Bartela, divreiz laužot pretinieces servi un panākot 3-2 savā labā. Taču turpinājumā punktus pelnīja tikai Ostapenko, kura arī realizēja divas breikbumbas, izvirzoties vadībā ar 5-3. Devītajā geimā vāciete realizēja kārtējo breikbumbu un vienu punktu atguva, bet jau nākamajā zaudēja pie savas serves, ļaujot Ostapenko svinēt panākumu setā ar 6-4.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar kādu no ASV tenisistēm - kvalifikāciju pārvarējušo Džesiku Pegulu vai Nikoli Gibsu.

Pirmdien publicētajā WTA rangā Ostapenko pakāpusies par 13 pozīcijām un ieņem rekordaugsto 101.vietu, par nieka punktu atpaliekot no pirmā simtnieka. Tikmēr Bartela atrodama 48.pozīcijā, kas ir par piecām vietām labāks rezultāts nekā pirms divām nedēļām publicētajā rangā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi