Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ostapenko Stambulā pārliecinošs zaudējums jau pirmajā kārtā

Pārliecinošu zaudējumu Turcijā notiekošā Stambulas WTA International pamatturnīra pirmajā kārtā otrdien piedzīvoja talantīgā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko. Latvijas tenisiste ar 2-6, 0-6 piekāpās Kirstenai Flipkensai no Beļģijas.

Ja pirmajā setā Ostapenko vēl spēja izrādīt kādu pretestību, tad otrajā Latvijas tenisiste nespēja uzvarēt nevienu geimu un piedzīvoja bezierunu zaudējumu ar 0-6.

Ostapenko pirmo reizi kvalificējās WTA pamatturnīram, to izdarot ar piekto mēģinājumu. Pirmais bija 2012.gada oktobrī, kad viņa tikai 15 gadu vecumā zaudēja Kremļa kausa kvalifikācijas pirmajā kārtā. Pārējās neveiksmīgās kvalifikācijas bija šogad - gan Prāgā, gan Hertogenbošā zaudējums trešajā kārtā, bet French Open jau pirmajā. Tiesa, Latvijas tenisiste WTA turnīra pamatsacensībās spēlēs jau otro reizi karjerā, jo Taškentas WTA International turnīrā pērnā gada septembrī bija saņēmusi rīkotāju īpašo ielūgumu jeb "wild card".

WTA ranga 131.vietas īpašniece Ostapenko Stambulas sacensību kvalifikācijas pirmās kārtas mačā bija jāsacenšas ar ranga trešajā simtā esošo Ukrainas pārstāvi Nadju Kičenoku, tomēr pretiniece spēja aizvadīt tikai pirmos divus geimus, kuros abos uzvarēja Latvijas tenisiste, un nolēma no cīņas izstāties. Savukārt kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā Ostapenko ar 6-2, 6-2 pieveica turcieti Melisu Sezeru, kura pasaules rangā atrodama vien 473.vietā.

Par pamatturnīra sasniegšanu sportiste nopelnīja 19 WTA ranga punktus.

Tāpat maijā Ostapenko debitēja pieaugušo "Grand Slam" turnīros, piedaloties Francijas atklātā čempionāta kvalifikācijā, taču piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā. Savukārt šomēnes, spēlējot ar speciālo ielūgumu, Vimbldonas pirmajā kārtā Ostapenko negaidīti ar 6-2, 6-0 sagrāva turnīra devīto raketi Karlu Svaresu Navarro no Spānijas. Taču otrajā kārtā tenisiste ar rezultātu 4-6, 5-7 piekāpās francūzietei Kristīnai Mladenovičai.

Pašlaik 29 gadus vecā Flipkensa savas karjeras laikā izcīnījusi vienu WTA titulu. Beļģiete WTA rangā pašlaik ieņem 101.vietu, bet pirms diviem gadiem viņa bija spējusi pakāpties līdz pat 13.pozīcijai. Arī beļģiete Vimbldonā piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā, ar 3-6, 3-6 piekāpjoties baltkrievietei Viktorijai Azarenkai, bet WTA turnīru pamatsacensību mačos viņa uzvaras nav spējusi gūt kopš aprīļa.

Abas tenisistes iepriekš savā starpā tikušās vienu reizi, kad šī gada februārī Federāciju kausa ietvaros Flipkensa bija pārāka ar 6-2, 4-6, 6-3.

Nākamajā kārtā Flipkensa spēkosies ar sacensību ceturto raketi Alizē Kornē no Francijas.

Tāpat Ostapenko duetā ar ukrainieti Jūliju Beigelzimeri piedalīsies dubultspēļu sacensībās, pirmajā kārtā spēkojoties ar Andrea Hlavāčkovu no Čehijas un krievieti Anastasiju Pavļučenkovu, kuras izliktas ar pirmo numuru.a

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi