Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināts (13:16) - Samoilovs/Šmēdiņš sezonu noslēdz ar zaudējumu

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien cieta neveiksmi astotdaļfinālā sezonas pēdējā Grand Slam posmā, kas risinās Ķīnas pilsētā Sjameņā.

Kaut likās, ka līdz ar šo neveiksmi Latvijas sportisti nopietni apdraudējuši savas izredzes sezonu noslēgt FIVB ranga pirmajā vietā, zaudējumu astotdaļfinālā cieta viņu tuvākie konkurenti Pedru Salgadu un Brunu Šmitu no Brazīlijas.

Izslēgšanas turnīru sacensībās ar ceturto numuru izliktie Samoilovs un Šmēdiņš piektdien uzsāka ar pirmo kārtu, kurā ar 2-0 (21:16, 21:18) uzveica austriešus Lorencu Petučnigu un Aleksanderu Horstu (turnīrā izlikti ar 19.numuru).

Savukārt pāris stundu vēlāk sekojošajā astotdaļfinālā Latvijas sportisti ar 0-2 (22:24, 23:25) sīvā cīņā piekāpās itāļiem Paolo Nikolai un Danielem Lupo, kuri izlikti ar 11.numuru.

"Ļoti grūti spēlēt vējā pret koordinētu Nikolai, kurš ar augumu un garām rokām tiek pie bumbas pat tad, ja tā tiek nopūsta pusmetru," rakstīts sportistu mājaslapā internetā." Spēle bija ļoti skatāma ar daudzām garām izspēlēm. Ar rezultātu neesam ļoti apmierināti, bet vajadzēja grupā ieņemt pirmo vietu, tad nebūtu bijis tik spēcīgs zars." 

Kā ziņots, pirms tam apakšgrupu turnīrā Samoilovs/Šmēdiņš tika pie diviem panākumiem trijos mačos, kas liedza automātiski iekļūt astotdaļfinālā.

Samoilovs/J.Šmēdiņš ir vienīgie Latvijas pārstāvji šajās sacensībās.

Līdz ar to skaidrs, ka Latvijas duets arī nākamajā nedēļā joprojām saglabās pirmo vietu pasaules rangā, tomēr pagaidām joprojām nav oficiāli paziņots, kā tiks noteikts sezonas noslēdzošais saraksts.

Pēc šī posma Pasaules kausa kalendārā paredzētas vēl tikai vienas Open sērijas sacensības DĀR, bet tajās Samoilovs un J.Šmēdiņš neplāno piedalīties.

Sev ļoti sekmīgajā sezonā Latvijas pāris ne tikai uzvarēja divos Grand Slam posmos, bet vēl divos cīnījās finālos, kā arī izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba godalgas. Savukārt iepriekšējo posmu pirms divām nedēļām Brazīlijā Samoilovs un J.Šmēdiņš noslēdza trešajā vietā.

Papildināts ar 5.rindkopu 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi