Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

papildināts (18:37) - FOTO: Gulbis ne bez grūtībām sasniedz Maskavas turnīra pusfinālu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Krievijas galvaspilsētā Maskavā notiekošā ATP World Tour 250 sērijas turnīra jeb Kremļa kausa izcīņas ceturtdaļfināla mačā piektdien ar rezultātu 7-6 (8:6), 4-6, 7-6 (7:3) uzvarēja itāli Andreasu Sepi, sasniedzot septīto ATP raudzes pusfinālu šogad.

Sacensību pusfinālā Gulbis sestdien tiksies ar Roverto Bautistu Agutu no Spānijas, kurš izlikts ar piekto numuru, bet ceturtdaļfinālā ar 7-5, 6-3 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo lietuvieti Ričardu Beraņķi.

Pirmais sets aizritēja līdzīgi. Abiem tenisistiem bija gan pārliecinoši uzvarēti geimi, gan sīvāka cīņa, bet pie breikbumbām viņi tika reti, Gulbis vienīgo ieguva sestajā geimā, bet 11.geimā viņam pašam bija jāaizstāv divas pretinieka breika iespējas, tomēr tas izdevās, un seta uzvarētāju nācās noskaidrot taibreikā.

Arī papildu geims ritēja līdzīgi. Gulbis ieguva vadību ar 3:1 un 5:3, bet Sepi abas reizes atspēlējās. Tomēr ar otro setbumbu Gulbis noslēdza setu savā labā, kad Sepi ieraidīja bumbiņu tīklā.

Otro setu Gulbis sāka ar uzvarētu geimu pie savas serves, izmatojot vienīgo iekrāto breikbumbu, tomēr jau nākamajā geimā Sepi zaudēto pārliecinoši atguva, uzvarot visās četrās izspēlēs. Piektajā geimā Gulbis spēja nodrošināt ilgu un smagu cīkstēšanos par punktu, tomēr savu servi itālis nosargāja, bet nākamajā geimā latvietis atguvās no zaudējumiem pirmajās divās izspēlēs un ar pārliecinošu servi panāca neizšķirtu 3-3. Pēcāk Sepi pie savas serves uzvarēja visās četrās izspēlēs, bet Gulbis savu servi nosargāja ar lielām grūtībām, atspēlējot arī vienu breikbumbu. Desmitajā geimā Gulbis pie savas serves zaudēja trīs izspēlēs pēc kārtas, kas pretiniekam deva trīs setbumbas. Izmantojot jau pirmo no tām, Sepi guva panākumu setā ar 6-4.

Trešajā setā abi sportisti pie savas serves darbojās pārliecinoši, ne reizi nedodot pretiniekam reālas izredzes uz serves laušanu. Pēc desmit nospēlētiem geimiem rezultāts bija neizšķirts 5-5, bet nākamajos divos geimos sportisti katrs pie savas serves uzvarēja visās četrās izspēlēs.

Līdz ar to dueļa uzvarētājs noskaidrojās taibreikā. Tajā pirmo pārsvaru ar uzvarētu izspēli pie pretinieka serves ieguva Gulbis, panākot 4:2 sev par labu. Vēlāk ar vēl vienu uzvarētu izspēli pie Sepi serves latvietis panāca 6:3 savā labā, bet brīdi vēlāk izmantoja jau pirmo mačbumbu, nodrošinot panākumu.

"Spēle bija smaga, bet īpaši grūti man klājās trešajā setā, jo Sepi jau bija uzņēmis servju pieņemšanas ritmu. Taibreikā "ieslēdzu" citu ātrumu, piespiežot sevi aizmirst par plecu un spēlēt "caur sāpēm". Tas izdevās, jo sāku spēlēt agresīvāk," Krievijas medijos citēts Gulbis. "Sepi neko īpašu nenodemonstrēja. Viņš vienmēr spēlē aptuveni vienā un tajā pašā līmenī. Viņš vienkārši ir jāapspēlē."

Sacensību pusfinālā Gulbis tiksies ar Roverto Bautistu Agutu no Spānijas, kurš izlikts ar piekto numuru, bet ceturtdaļfinālā ar 7-5, 6-3 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo lietuvieti Ričardu Beraņķi.

"Aguts ir mans sens draugs. Viņš vienmēr uz mani apvainojas, kad viņu uzvaru," izteicās Gulbis. "Mūsu spēles izšķirošajā brīdī noteikti uzvilkšu apavus, kuru krāsa viņam nepatiks. Ja varu spēles laikā noteikumu ietvaros pretinieku aizkaitināt un izvest no līdzsvara, kāpēc gan to neizmantot?"

Abi tenisisti iepriekš karjerā savā starpā tikušies četras reizes, allaž pārākam esot latvietim. Šogad viņu ceļi krustojušies Marseļas un Indianvelsas sacensībās, Gulbim uzvarot trīs setos.

Tāpat latvietis paudis, ka viņam nav nekas pret turnīriem, kuros paralēli risinās sieviešu un vīriešu sacensības. Aguts paudis, ka viņam šādi turnīri nepatīk, jo lielā dalībnieku skaita dēļ nav iespējams normāli to laikā trenēties.

"Vismaz redzu meitenes. Kur vēl man uz viņām paskatīties? Vienmēr spēlēt tikai vīriešu turnīros un redzēt vienas un tās pašas sejas, to pašu Agutu? Nē, paldies," skaidroja Gulbis.

Gulbis, kurš pašlaik pasaules rangā atrodas 13.vietā, turnīrā izlikts ar trešo numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu, bet otrās kārtas mačā viņš ceturtdien ar 6-3, 7-6 (7:3) pieveica pasaules ranga 112.vietā esošo spāni Danielu Himeno-Traveru.

Par pusfināla sasniegšanu Gulbis nopelnījis 90 ATP ranga punktus.

Tikmēr Sepi pašlaik pasaules rangā ieņem 49.vietu un turnīrā bija ir izlikts ar astoto numuru.

Papildināta ar Gulbja pēcspēles komentāru 8.-13.rindkopā un foto


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi