Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Par Latvijas čempioni šahā pirmo reizi kļuvusi Linda Krūmiņa

Par Latvijas čempioni šahā sievietēm otrdien pirmo reizi kļuva Linda Krūmiņa, aģentūru LETA informēja sacensību rīkotāji.

Tikmēr sudrabu ieguva Ilze Bērziņa, kura iepriekš četras reizes bija trešā, kamēr bronzu otrdien izcīnīja Nellija Maklakova.

Krūmiņa, kura šahā atgriezās tikai pērn pēc desmit gadu prombūtnes, līdz ar šo panākumu ieguva arī vietu Latvijas izlasē nākamgad gaidāmajā šaha Olimpiādē, kas notiks Gruzijas pilsētā Batumi.

Vēl pirms pēdējas kārtas uz čempiones titulu pretendēja visas trīs medaļnieces. Krūmiņai bija 5,5 punkti, Maklakovai - pieci, bet Bērziņa bija iekrājusi 4,5. Kad pārējās šahistes savas partijas jau bija beigušas, divi pirmie galdiņi vēl spēlēja, intrigu čempionātā noturot līdz vēlam otrdienas vakaram. Bērziņa uzvarēja Maklakovu un pakāpās uz otro vietu, savukārt Krūmiņai ar melnajām figūrām izdevās noturēt Ingūnu Ernesti. Neizšķirts viņai deva sešus punktus un valsts čempiones titulu, bet Ernestei kopvērtējumā nācās samierināties ar ceturto vietu.

Latvijas čempionātā sievietēm piedalījās arī vien deviņus gadus vecā Agnesa Ter-Avetisjana, kura kļuva par jaunāko dalībnieci pēdējo 20 gadu laikā. Noslēgumā viņa, uzvarot trīs partijās, ierindojās 13.vietā.

Tālajā 1997.gadā arī deviņu gadu vecumā Latvijas čempionāta finālā spēlēja vēlākā deviņkārtējā valsts čempione Laura Rogule. Viņa savu titulu šogad nevarēja aizstāvēt, jo RTU komandas sastāvā šobrīd cīnās Eiropas Klubu kausa izcīņā, kas notiek Turcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi