Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +29 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

PK posmā Spuņciemā sportisti sacentušies pie 125 novusa galdiem

Starptautiskās novusa federācijas (FINSO) Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā, kas šomēnes risinājās Mārupes novada Spuņciemā, sacentās 255 sportisti pie 125 spēles galdiem, informē rīkotāji.

Pasaules kausa izcīņas novusā ģeogrāfija ir plaša. Pirmais etaps notika Igaunijā, otrais – ASV, bet ceturtais 6. un 7. jūlijā gaidāms Polijas pilsētā Veličkā. Uz sacensībām nevainojami iekārtotajā Spuņciema sporta hallē pārsvarā bija ieradušies sportisti no Latvijas un Igaunijas, kā arī no valstīm, kur vēl latvieši spēlē novusu: Lielbritānijas, ASV, Vācijas, un šoreiz arī Ungārijas.

Pirmajā dienā pie galdiem stājās 182 vīrieši, 45 sievietes, kā arī 28 kadeti un jaunieši. Vīriešu sacensībās uz goda pjedestāla kāpa trīs latvieši - uzvarēja Ainars Grosens, kuram sekoja Ilmārs Jukštaks un Lauris Petrovs. Savukārt dāmu konkurencē jau ilgāku laiku nepārspēta ir 2023. gada Latvijas labākā novusa spēlētāja Evelīna Sirmā, kurai Spuņciema posmā sekoja igauniete Gedi Avera un latviete Daina Vicinska.

Novusa sabiedrības lepnums un cerība ir jaunatnes grupa. Uzvarētāju vārdi, kurus ceram redzēt novusa sportā un uz goda pjedestāla arī turpmāk:

Pirmajā dienā individuāli grupās

Kadetes: 1. vietā Rēzija Rēdere, 2. vietā Emīlija Gailīte, 3. vietā Anete Bišova.

Kadeti: 1. vietā Raimonds Čuda, 2. vietā  Gatis Pēka, 3. vietā Ralfs Vlasovs.

Jaunietes: 1. vietā Lisanna Tomika (Igaunija), 2. vietā Evita Karabauska, 3. vietā Kristīne Vaidre.

Jaunieši: 1. vietā Ansis Kristofers Pāvils, 2. vietā Toms Pulkstens, 3. vietā Mārcis Krols.

Otrajā dienā notika jauktā vecuma dubultspēļu sacensības, kur vienā komandā startē kadets vai jaunietis kopā ar pieaugušo.

Jauktie pāri (kadeti): 1. vietā Ramona Šulca un Romāns Šulcs, 2. vietā Anete Bišova un Dzintars Liepiņš, 3. vietā Rēzija Rēdere un Tomass Rēders;

Vīriešu pāri (kadeti): 1. vietā Raimonds Čuda un Aigars Čuda, 2. vietā Ralfs Vlasovs un Juris Laķis, 3. vietā Ralfs Komarovs un Edgars Komarovs;

Jauktie pāri (jaunieši): 1. vietā Evita Karabauska un Artūrs Zīlītis, 2. vietā Lisanna Tomika un Guido Trēss (Igaunija), 3. vietā Kristīne Vaidre  un Mārtiņš Kalns;

Vīriešu pāri (jaunieši): 1. vietā Gints Pēka un Jānis Tapiņš, 2. vietā Ansis Kristofers Pāvils un Raitis Feldmanis, 3. vietā Ričards Čudars un Roberts Čudars.

Otrajā dienā notika pāru sacensības arī elites grupā, kurās FINSO Pasaules kausa trešā posma stiprākie tika apbalvoti ar uzvarētāja kausu. Vīriešu pāru turnīrā diviem labākajām duetiem bija vienāds punktu skaits, tāpēc uzvarētāji tika noteikti pārspēlē. Pirmo vietu izcīnīja Aldis Bišovs un Aldis Tindenovskis, kuriem sekoja Kārlis Spēlmanis un Raitis Cirvelis, bet trešajā vietā palika Velle Sirels un Mēliss Sarapū (Igaunija). Tikmēr jaukto pāru konkurencē pirmā vieta bija Maijai Laizānei un Gunāram Balodim, bet viņiem sekoja Silvija Lemkina un Guntis Driķis, kā arī Daina Vicinska un Aigars Aleksandovs.

Pasaules kausa posmu novusā organizēja Latvijas Novusa federācija (vadītājs Ainārs Pēčs). To atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Sporta federāciju padome un Mārupes novads.

Vairāk par novusa sportu Latvijā lasiet https://novuss-lnf.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi