Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pludmales volejbolisti Samoilovs un J.Šmēdiņš turpina cīņu pasaules čempionāta izslēgšanas spēlēs

Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šodien turpina cīņu pasaules čempionāta izslēgšanas spēlēs.

Jau plkst.10.45 pēc Latvijas laika ar sesto numuru izliktie Samoilovs un J.Šmēdiņš astotdaļfināla mačā spēkosies ar kanādiešiem Benu Sekstonu un Čeimu Šelku, kuri pirms nedēļas piedalījās turnīrā Saulkrastu kokteilis, bet pasaules čempionātā izlikti ar 40.numuru.

Abi pāri līdz šim savā starpā tikušies trīs cīņās - vienu reizi Pasaules kausa ietvaros un divreiz Saulkrastu kokteilī -, visās cīņās pie panākuma tiekot Samoilovam ar J.Šmēdiņu.

Ja Latvijas sportistiem izdosies pārvarēt astotdaļfinālu, vēlāk sestdien viņi sacentīsies ceturtdaļfinālā, tiekoties ar olimpiskajiem sudraba medaļniekiem un pašreizējiem pasaules čempioniem Alisonu Čeruti un Emanuelu Regu no Brazīlijas, kuri izlikti ar otro numuru, vai vāciešiem Markusu Bekermanu un Mišu Urbacku, kuri izlikti ar 18.numuru.

Savukārt pusfināls un fināls tiks aizvadīti svētdien.

Kā ziņots, izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā Samoilovs un Šmēdiņš ceturtdien ar 2-0 (22:20, 27:25) pieveica vāciešus Sebastjanu Dolingeru un Štefanu Vindšeifu, kuri izlikti ar 11.numuru.

Savukārt citā 1/16 fināla mačā ar 23.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda ar 1-2 (15:21, 21:16, 3:15) piekāpās austrāliešiem Izākam Kapam un Kristoferam Makhjū, kuri izlikti ar 24.numuru.

Līdz ar to sacensības Pļaviņš/Pēda noslēdza dalītā 17.vietā.

Kā ziņots, ceturtajā vietā savā apakšgrupā palika vēl viens Latvijas duets Toms Šmēdiņš un Ruslans Sorokins. Lai viņi kvalificētos izslēgšanas spēlēm, Latvijas pārim kādā no pēdējām divām spēlēm bija jāuzvar par nieka vienu izspēli vairāk.

Savukārt dāmām ar trīs zaudējumiem grupu turnīru noslēdza Latvijas sportistes Inguna Minusa un Inga Ikauniece.

Līdz ar to gan T.Šmēdiņa/Sorokina, gan Minusas/Ikaunieces dueti sacensības noslēdza ar dalītu 37.vietu.

Pasaules čempionātā vīriešu un sieviešu konkurencē 48 dueti bija sadalīti pa 12 apakšgrupām. Sacensību izslēgšanas cīņām kvalificējās grupu divi labākie pāri, kā arī astoņi labākie trešo vietu ieguvēji.

Turnīrs risinās Polijas pilsētā Stare Jablonki, kur pērn Pļaviņš duetā ar J.Šmēdiņu triumfēja Grand Slam posmā, tiekot pie pirmā šāda tipa panākuma Latvijas vēsturē.

Pasaules čempionāts risinās reizi divos gados. Iepriekšējā turnīrā 2011.gadā Pļaviņš ar J.Šmēdiņu izcīnīja ceturto vietu.

Kā ziņots, šo sezonu vissekmīgāk sācis jaunizveidotais Samoilova un J.Šmēdiņa duelis, kuri jau trijos Grand Slam turnīros pēc kārtas sasnieguši finālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi