Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Prezidents Tikmers: LOK vēlamies redzēt kā vienotu, stabilu un atklātu organizāciju

Nākotnē Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) jāstrādā vienoti, stabili un atklāti, piektdien pēc ievēlēšanas LOK prezidenta amatā teica Žoržs Tikmers.

Jau ziņots, ka par LOK jauno prezidentu piektdien Ģenerālajā asamblejā tika ievēlēts līdzšinējais ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. Savukārt viņa bijušo ģenerālsekretāra amatu turpmāk ieņems Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

"Šī ir vēsturiska diena Latvijas sportam, jo ir ievēlēta jauna Latvijas Olimpiskās komitejas Izpildkomiteja, kā arī Revīzijas komisija," preses konferencē teica Tikmers. "Tāpat ievēlēts arī jauns LOK prezidents un ģenerālsekretārs."

"Ar ģenerālsekretāru esam vienojušies strādāt, neskatoties uz visām grūtībām un visiem izaicinājumiem. Vēlamies LOK redzēt kā vienotu, stabilu un atklātu organizāciju, kas zina savus mērķus un prot tos realizēt. Kopā ar Izpildkomiteju, sporta veidu federācijām un Latvijas sabiedrību mēs daudz ko varam izdarīt."

Savukārt Lejnieks novērtēja Latvijas sporta sabiedrības sniegto uzticību.

"Novērtēju, ka sporta organizāciju pārstāvji sniedza man uzticību nākamajiem četriem gadiem," turpināja Lejnieks. "Mūsu izstrādātajā programmā ir 27 punkti, bet tas nenozīmē, ka laika gaitā šo punktu skaits pieaugs. Uzdevums ir strādāt, vadoties pēc iepriekš nospraustajiem mērķiem un darbiem. Nākamie gadi būs darbietilpīgi."

LOK viceprezidenta amatā tika iecelti Aigars Kalvītis, Vsevolods Zeļonijs un Einars Fogelis.

Par LOK individuālajiem biedriem pēc balsojuma iecelti Oļegs Sorokins, Igors Vihrovs, Agita Ābele, Sandis Ozoliņš, Līga Cīrule, Gunta Baško, Dina Vīksna, Marita Vilciņa, Pēteris Apinis, Andris Kalniņš, Zane Gremze, Dainis Kūla, Juris Grants, Māris Liepiņš, Inguna Minusa, Dainis Caune, Kaspars Gorkšs, Maruta Taima, Mārtiņš Rubenis, Jolanta Dukure, Dimitrijs Miļkevičs, Signe Luika, Renārs Līcis, Daina Paipala, Artis Jansons, Ludmila Beļikova, Māris Mančinskis, Jeļena Maļuka, Diāna Zaļupe, Guntis Keisels, Jūlija Lesčinksa un Ingrīda Biedre.

Tikmēr Izpildkomitejā tika ievēlēti Pēteris Apinis, Ēriks Āze, Agris Blaus, Ansis Dāle, Einars Fogelis, Juris Grants, Aigars Kalvītis, Jānis Kols, Arnis Legzdiņš, Lelde Laure, Jānis Liepiņš, Māris Mančinskis, Armands Puče, Edgars Pukinsks, Jevgēņijs Sproņenko, Raimonds Vējonis, Vsevolods Zeļonijs, Nils Žuraļovs un Māris Bičevskis.

LOK Ģenerālajā asamblejā sākotnēji bija ieradušies 73 no 80 reģistrētajiem locekļiem. Vēlāk sesijai pievienojās vēl divi locekļi, to kopējam skaitam sasniedzot 75. Lai LOK Ģenerālā asambleja būtu lemttiesīga, to klātienē jāapmeklē vismaz 41 biedram.

Ģenerālo asambleju iesāka LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters, nolasot valsts prezidenta Egila Levita rakstīto uzrunu. Atbalstu LOK pauda arī Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), aicinot nākamo organizācijas prezidentu veidot vēl aktīvāku komunikāciju ar ministriju.

Ģenerālā asambleja oficiāli sākās ar līdzšinējā prezidenta Aldona Vrubļevska ziņojumu. Viņš prezentēja iepriekšējos četros gados padarīto un vēlēja veiksmi jaunajai LOK komandai. Vrubļevskis sportā turpmāk plāno iesaistīties caur Latvijas Riteņbraukšanas federāciju (LRF), sniedzot savu atbalstu starptautiskos projektos.

Ģenerālajā asamblejā piedalīties nevarēja Latvijas Vingrošanas federācijas pārstāvis Igors Vihrovs, kurš ceturtdien tika hospitalizēts. Savukārt pārējo trīs kandidātu (Deniss Čerkovskis, Edgars Dupats un Kirovs Lipmans) neierašanās tika atzīta par neattaisnojamu, kā rezultātā viņi tika svītroti no individuālo locekļu kandidātu saraksta. Kopējais LOK individuālo kandidātu sarakstā pēc šī lēmuma palika 36 personas.

LOK Ģenerālās asamblejas laikā notika individuālo locekļu, LOK prezidenta, ģenerālsekretāra, Izpildkomitejas, viceprezidentu un Revīzijas komisijas locekļu vēlēšanas, kā arī tika apstiprināts 2019.gada pārskats un 2020.gada Ieņēmumu - izdevumu tāme.

Iepriekš ievēlēšanai par individuālajiem locekļiem, prezidentu, ģenerālsekretāru, kā arī par Izpildkomitejas un Revīzijas komisijas locekļiem LOK biedri izvirzīja 72 kandidatūras.

LOK prezidenta amatam bija izvirzīts viens kandidāts - LOK ģenerālsekretārs Tikmers, arī LOK ģenerālsekretāra amatam bija viens kandidāts - LOK Izpildkomitejas loceklis un Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Iepriekš kā LOK individuālo locekļu kandidāti izvirzīti 40 pretendenti, uz LOK 19 Izpildkomitejas locekļa amatiem izvirzītas 33 personas, bet uz trīs LOK Revīzijas komisijas locekļa amatiem pretendēja deviņi kandidāti.

Kā vēstīts, pēc konsultācijām ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) nolemts pastiprināt epidemioloģiskās drošības prasības LOK Ģenerālā asamblejas dalībniekiem.

Personām, kuras bija apmeklējušas Latvijas Futbola federācijas (LFF) 3.jūlija kongresu "Elektrum" Olimpiskajā centrā, bija obligāti jāveic Covid-19 tests pēdējo divu dienu laikā pirms Ģenerālās asamblejas, un tam bija jābūt negatīvam. Tikai tādā gadījumā bija atļauts apmeklēt LOK Ģenerālās asamblejas sesiju.

Visiem LOK Ģenerālās asamblejas dalībniekiem bija jāaizpilda speciāla ar Covid-19 saistīta apliecinājuma forma, dalībniekiem tika veikta attālinātā ķermeņa temperatūras mērīšana, jāievēro divu metru distance un, ja nepieciešams, jālieto dezinfekcijas līdzekļi, individuālās aizsargmaskas un cimdi.

Ņemot vērā Covid-19 ierobežošanas un piesardzības pasākumus, LOK Ģenerālās asamblejas sesijā piedalīties varēja tikai LOK biedru - olimpisko sporta veidu federāciju un Latvijas Olimpiešu kluba - divi pilnvaroti pārstāvji, kā arī izvirzītie kandidāti ievēlēšanai par LOK individuālajiem locekļiem.

Pēc LOK darbības atjaunošanas 1988.gadā tai ir bijuši divi prezidenti. No 1988. līdz 2004.gadam LOK prezidents bija Vilnis Baltiņš, bet no 2004.gada LOK prezidents ir Aldons Vrubļevskis.

Top komentāri

Edgars
E
Kam biaj vajazīgsšis slikti režisēts teātrua?
spriidiic
s
Un tāpēc visādi kalvīši tajā noteikti ,,jāievēl,, .
Sports
S
Latvijas sportam atvēlētā nauda, iespējams, tiek tērēta nevis sportistu attīstībai, bet likta Latvijas Olimpiskajai komitejas (LOK) prezidenta Aldona Vrubļevska un LOK izpildkomitejas locekļa Aivara Lemberga kabatās, liecina BNN rīcībā nonākuši dokumenti
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi