Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Rīgas komanda ar neizšķirtu astotdaļfināla cīņā noslēdz dalību pasaules pilsētu šaha čempionātā

Rīgas šaha komanda trešdien nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Zviedrijas pilsētas Lundas komandu Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) notiekošā pasaules pilsētu čempionāta astotdaļfināla cīņā un noslēdza savu dalību turnīrā.

Cīņā ar zviedriem visu izšķīra rezultāti pie galdiņiem. Pie otrā galdiņa zaudējumu piedzīvoja Arturs Neikšāns, bet pie ceturtā panākumu izcīnīja Ilmārs Starostīts.

Kā zināms, apakšgrupu cīņās rīdzinieki vispirms uzveica Atēnu (Grieķija) un Kanberas (Austrālija) komandas, bet noslēdzošajā cīņā zaudēja Ukrainas pilsētas Ļvovas pārstāvjiem. Tas gan neliedza Latvijas galvaspilsētas pārstāvjiem kvalificēties izslēgšanas cīņām.

Rīgas komandu pasaules pilsētu čempionātā pārstāvēja lielmeistari Normunds Miezis, Neikšāns, Jevgēņijs Svešņikovs un Starostīts, kā arī FIDE meistars Egons Lavendelis.

Tikmēr čempionāts vēl turpinās - trešdien tiks izspēlēti ceturtdaļfināla mači, 27.decembrī norisināsies pusfināli, bet čempionāta fināls un mačs par trešo vietu notiks 28.decembrī.

Šis bija pirmais turnīrs, kurā pasaules mērogā spēkiem mērojās pilsētu komandas. Čempionātā piedalījās 24 komandas no visas pasaules. Komandu atlase šim turnīram notika pēc ģeogrāfiska principa - kvalificējās kontinentu čempioni un viena komanda no katras starptautiskās federācijas zonas. Līdz ar to vienai Latvijas pilsētai vietu izcīnīja Latvijas vīriešu izlase, kas šī gada pasaules šaha Olimpiādē uzrādīja labāko rezultātu starp Baltijas valstu komandām - 28.vieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi