Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīgas šaha komanda sagrauj Kanberu un kvalificējas izslēgšanas spēlēm

Rīgas šaha komanda ar 3,5:0,5 sagrāva Kanberas (Ausrālija) komandu, līdz ar to nodrošinot vietu izslēgšanas spēlēs. Uzvaras izcīnīja Normunds Miezis, Jevgēņijs Svešņikovs un Ilmārs Starostīts, bet Arturs Neikšāns gandrīz 6 stundu cīņā dāmu galotnē nespēja realizēt lieko bandinieku un cīnījās neizšķirti.

Interesanti noslēdzās grupas otrais mačs – Grieķija ar 3:1 sagrāva spēcīgo Ukrainu, kā rezultātā Rīgas komanda kļuvusi par vienīgo grupas līderi un vienīgo C grupas komandu, kas jau ir kvalificējusies izslēgšanas spēlēm. Šajā ziņā rezultāts uzskatāms par veiksmīgu, bet diemžēl tas nozīmēja arī to, ka faktiski, lai grupā ieņemtu kādu no pirmajām 2 vietām un iegūtu salīdzinoši vieglāku pretinieku, nepieciešams neizšķirts pret grupas favorītiem ukraiņiem.

Turnīrā katrā grupā ir četras komandas, kas izspēlē katra ar katru un divas labākās komandas, kā arī četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kurš sāksies jau 25. decembrī.
Rīgas šahistu nākamie pretinieki ir Ukrainas pilsētas Ļvovas šahistu komanda, spēles sākums - 24.decembrī, plkst. 16:00 (LV laiks).

Šis ir pirmais turnīrs, kurā pasaules mērogā spēkiem mērosies tieši pilsētu komandas. Rīgas komandu Pasaules Pilsētu čempionātā pārstāv lielmeistari Normunds Miezis, Arturs Neikšāns, Jevgēņijs Svešņikovs, Ilmārs Starostīts un FIDE meistars Egons Lavendelis. Delegācijas vadītājs – Ingars Eriņš.

Pasaules pilsētu čempionātā piedalās 24 komandas no visas pasaules. Komandu atlase šim turnīram notika pēc ģeogrāfiska principa– kvalificējās kontinentu čempioni un viena komanda no katras starptautiskās federācijas (FIDE) zonas. Līdz ar to vienai Latvijas pilsētai vietu izcīnīja Latvijas vīriešu izlase, kas šī gada Pasaules Šaha olimpiādē uzrādīja labāko rezultātu starp Baltijas valstu komandām (28. vieta).

Sacensību norisei un Rīgas komandas rezultātiem būs iespējams sekot Latvijas Šaha federācijas mājas lapā.

Latvijas Šaha savienība (LŠS) ir dibināta 1924. gada 13. aprīlī un 1927. gadā, kad Latvija pirmo reizi piedalījās Pasaules šaha olimpiādē, kļuva arī par FIDE biedru. Pēc neatkarības atjaunošanas LŠS tika atjaunota 1991. gadā, tad arī atgriežoties FIDE biedra statusā, vēlāk arī kļūstot par Eiropas Šaha federācijas (ECU) biedru. 2010. gadā LŠS pārdēvēta par Latvijas Šaha federāciju.

Valsts reitinga vieta pasaulē – 30. sievietēm, 37. vīriešiem. Šobrīd Latvijā ir 10 lielmeistari un 12 starptautiskie meistari, kā arī 5 sieviešu lielmeistares un 4 sieviešu starptautiskās meistares.
LŠF prezidents kopš 2011.gada septembra ir Pēteris Šmidre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi